Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Godisdamerna lyckas i år

En ny storstjärna.
En ny serie.
En ny tränare – med sina egna idéer om hur Godisdamerna ska nå framgång.
– Vi kan dra nytta av att vi spelade i norra serien förra året, säger Ola Israelsson.

Annons

Det är mycket som känns fräscht med Gävle GIK:s damlag inför säsongen 2008–2009 – som för Godis del drar igång på söndag.

Men innan vi går in på det, några negativa nyheter: Tre av Godis starka nyförvärv inför den här säsongen har av olika anledningar inte kunnat spela och träna alls.

 Johanna Nirs, som värvades från Alba inför den här säsongen, har flyttat till Jönköping för studier och kommer inte att spela med Godis.

 Helena Päbel, elitseriemeriterad forward, har inte motivationen för division 1-innebandy och just nu räknar inte Godis med henne.

 Malin Palmestedt, skicklig forward från Mora, har varit sjuk och inte varit med alls under försäsongen. Henne räknar dock Godis med framöver.

Trots dessa tre tunga avbräck ser det ljust ut för Gävle GIK.

Laget har äntligen lottats att spela i den östra serien efter några ekonomiskt tunga år i den norra. Motståndare som Ersboda, Vännäs och Rönnskär har bytts mot geografiskt trevligare Årsta, Falun och Sten Sture.

Att laget har bytt serie har även andra fördelar, enligt nye tränaren Ola Israelsson.

– Alla Uppsala- och Stockholmslag spelar i stort sett likadant. Det är små och tekniska spelare. I norra serien har det spelats en annorlunda innebandy med mer fysik, det tror jag kan gynna oss, säger Ola Israelsson.

Som mångårig tränare i lägre fotbollsserier har Ola infört ett nytänk i Godisdamerna.

– Ibland kan jag tycka att det fokuseras lite väl mycket på detaljer. Det ska styras hit och styras dit. Och det kan vara jätteviktigt vad det är för färg på tejpen och sånt när det egentligen gäller att förbereda sig på att kämpa hårt, säger Ola Israelsson.

Han tror ändå att när väl serien börjar kommer tjejerna att tända till rejält.

– Det har varit lite si och så på försäsongen, men det här är seriösa tjejer som har en härlig inställning, säger han.

Bland spelarna som vi ska hålla koll på under säsongen nämner han först och främst Falunlånet Sara Andersson, som återvänder till Godis och blir lagets stora stjärna.

Sara gjorde 16 poäng på 25 matcher i elitserien förra säsongen och ville väl egentligen vara kvar i Falun.

– Ja, men jag fick jobb på Sandvik och valde att satsa på det.

Hon är positiv trots att hon bytt ner sig.

– Jo, det här är ju ett steg ner, i Falun fick man allt serverat, men samtidigt ska det bli kul att ta ett stort ansvar, säger Sara Andersson.

 

• Du är ju bara utlånad från Falun, kan de kalla tillbaka dig närsomhelst?

 

– Nja, till slutspelet kan de kalla tillbaka mig, står det i kontraktet. Men så elak skulle jag nog inte kunna vara mot Godis att jag drog tidigare, säger Sara Andersson – stjärna i Godis modell 2008–2009.

Annons