Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken laddar för innebandyfest

/

Göransson Arena har de senaste dagarna förvandlats till ett innebandymecka.
– Det här är det största och bästa arrangemanget som vi har haft i distriktet, säger Roger Collin från Gästriklands innebandyförbund.
Sveriges tre matcher mot Tjeckien, Schweiz och Finland är i princip redan slutsålda.

Annons

Turneringen heter Euro Floorball Tour och världens bästa innebandyspelare kommer till Sandviken under veckoslutet. De fyra bästa innebandynationerna finns på plats men en trolig final spelas mellan Sverige och Finland som ett avslut på söndag eftermiddag.

– Vill man se det här är det hög tid att skaffa biljetter. Just nu är det ströplatser kvar till Sveriges matcher. Det är ett enormt tryck och det är förstås otroligt roligt, säger Collin.

Jobbet att förändra arenan startade i måndags. Två planer har ställts i ordning där det blir en huvudarena som tar ungefär 1 600 åskådare för att alla ska kunna se ordentligt. Planerna skärmas av med tyger.

– Jag tror det här betyder jättemycket för regionen att vi får hit det här och med Sandvikens kommun, Gävle kommun och Göransson arena som medarrangörer känns det väldigt tryggt.

Tester med ljus och ljud gjordes under torsdagen och på fredag slås alltså portarna upp.

Men det är inte bara landskamperna som ska spelas. Förbundet har också passat på att flytta DM-finalerna som skulle spelat förra helgen till nu i stället.

– Totalt är det nio finaler som ramar in det här och vi gör det verkligen till innebandyns dag. Vi har lagt finalerna så att de spelas när det inte är några landskamper.

Att tre gästrikespelare i exil – Johan Rehn, Thomas Holmgren och Alexander Rudd – finns med i blågult lockar förstås. Precis som det faktum att innebandyn är het här sedan Gävle GIK:s avancemang till SSL. Åtta mil västerut finns också mästarlaget Falun med nio landslagsspelare.

– Det kommer en hel del folk utifrån också och vi vet att många lag har valt att lägga sina avslutningar i samband med ett besök här, säger Collin.

GGIK:s avancemang kommer också att uppmärksammas innan fredagsmatchen med en ceremoni. Hela lördagen kommer det också de allra yngsta att få spela. Nonstop mellan 10-19 kommer knatteligan med 5-7-åringarna att hålla till på den andra planen.

– Det är verkligen bäddat för fest och det ser ut att bli helt fullsatt, avslutar Collin.

Mer läsning

Annons