Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens IBK har sin framtid i Alba

Den svaga ekonomin gör att Sandvikens IBK har sin framtid i IBK Alba. I början på maj kommer det formella beslutet att fattas på föreningens årsmöte.
– Vi har erbjudits att övergå i IBK Alba. Det är inte lätt att driva en division 3-förening med ideella krafter, konstaterar SIBK:s ordförande Erik Lindberg.

Annons

Efter en tids diskussioner bestämde sig Sandvikens IBK nyligen för att man inte kommer att driva föreningen vidare. Ordföranden Erik Lindberg tog kontakt med Roger Collin på Albas kansli, för att höra sig för om ett eventuellt samarbete.

Nu har Sandvikens IBK erbjudits att övergå i division 1-föreningen IBK Alba, där målet är att erbjuda alla spelare och ledare en fortsättning i Alba.

– Problemet är att vi förmodligen inte kommer att få ihop en styrelse till kommande säsong. Alba vill gärna att Sandvikens IBK ska leva vidare, så det här är nog den bästa lösningen, säger Erik Lindberg.

– Det vore ju tragiskt om spelarna skulle tvingas sluta på grund av ekonomin. Jag tror inte att det är aktuellt för de här spelarna att leta sig till en annan förening utanför Sandviken. Vi ställer oss positiva till att hjälpa föreningen, säger Thomas Nygren, ordförande i IBK Alba.

På SIBK:s årsmöte i början på maj kommer det formella beslutet att fattas.

– Inget är hundraprocentigt klart, men allt talar för att det kommer att bli så här, säger Erik Lindberg.

Sandvikens IBK var snubblande nära att ta klivet upp till division 2 den gångna säsongen. Endast en poäng skilde till ettan IBK Falun Ungdom. Året innan var SIBK däremot nära att ramla ur division 3.

Ekonomiskt klarade SIBK den gångna säsongen med nöd och näppe.

– De små föreningarna har svårt att hävda sig på högre nivåer. Det saknas ekonomiska muskler, säger Jimmy Rödlund, huvudtränare i Sandvikens IBK.

Beslutet innebär att samtliga spelare och ledare i Sandvikens IBK kommer att flyttas över till IBK Alba. Och SIBK:s serietillhörighet, efter säsongen 2008/2009, kommer att flyttas över i IBK Albas namn.

Tävlingskommittén på Gästriklands IBF har informerats om lösningen. SIBK och Alba väntar nu bara på förbundets godkännande.

Mer läsning

Annons