Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger som ger kick inför derbyt

På Jernvallen i går tog Alba ytterligare tre poäng efter vinst mot Hagfors med 9–6.
Vinsten gav Alba ytterligare självförtroende att ta revansch mot Aston nästa helg i derbyt.

Annons

Alba kom inte upp i sin normala standard i den första perioden mot gästande Hagfors. Efter tjugo spelade minuter stod matchen 2-2 och matchen var fortfarande helt öppen.

Den andra perioden inleddes med ett Hagforsmål men i mitten av perioden så kom Sandvikenlagets spel igång. Fyra raka Albamål på sex minuter och Hagfors sackade efter.

Men bortalaget fortsatte, trotts underläget, att spela sitt spel vilket gav utdelning då de reducerade till 6–4 med en minut kvar av perioden.

Även i den tredje perioden gjorde Hagfors det första målet. Efter det fick Mattias Ljunggren en chans att bli tvåmålsskytt när Alba tilldömdes en straff. Tyvärr för Alba och Mattias gick inte bollen i mål. Minuten senare gjorde den det istället när Olle Eriksson klippte in 7–5 i det efterföljande powerplayet.

Alba nätade två gånger till innan Hagfors reducerade in 9-6 målet, som blev matchens sista.

Albas tränare Lennart Liljedahl var nöjd efter matchen:

– Det var en riktigt bra arbetsinsats av oss idag, log han.

Lennart passade även på att berömma gästerna Hagfors:

– Det är ett ungt lag som spelar sitt spel, därför är de svåra att möta.

Nästa helg är det åter dags för Alba att drabba samman med det andra Sandvikenlaget Aston. Senast laget möttes vann Aston övertygande vilket gör dem till favoriter i denna match enligt Lennart Liljedahl. Trots att Aston är favoriter så är det ändå Alba som leder serien medan Aston numera är femma.

– För att vinna ska vi låta bli att tänka på att det just är Aston vi möter. Det spelar ingen roll vilka motståndarna är eftersom varje vinst, oavsett mot vilket lag, är värd tre poäng.

ALBA–HAGFORS 9–6 (2–2, 4–2, 3–2)

Målen, Alba: Olle Eriksson 2, Anders Nygren 2, Conny Seppälä 2, Mattias Ljunggren, Wiktor Johannesson, Andreas Dahlqvist.

Publik: 312.

Bäst i Alba: Conny Seppälä, Olle Eriksson, Wiktor Johannesson.

Mer läsning

Annons