Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segerns sötma för Godis i derbyt

Ifjol var han med och skickade upp Runsten i ettan.
I går sänkte Jonatan Hedström sitt gamla lag med att göra två mål när Gävle GIK derbyvann mot Runsten med 6–3.
– Väldigt skönt och jag tycker trots allt vi var lite bättre, suckade Jonatan efter slutsignalen.

Annons

Men det satt hårt åt. Faktiskt så hårt åt att det från en objektiv läktarplats nästan var Runsten som var värda segern.

2–0 efter första perioden kunde ha varit en större ledning för lillebror i det här prestigefyllda derbyt. Kim Eriksson och Robin Mattsson gjorde målen och med tanke på att Mathias Bondeson missade en straff och att hemmalaget hade bra snurr i några power play så var det mer än befogat.

– Jag kan hålla med om att vi måste prestera bättre än så här för att hänga med i toppen. Men Runsten är svåra att spela mot och det är klart det blir extra prestige när det är ett derby, sa Jonatan.

Han gjorde själv så att Godis fick kontakt i andra perioden med en reducering. Men det tog bara en minut så ledde Runsten med två mål igen.

– Vi visste att vi måste komma ut och göra en bra sista period för at vinna och jag tycker ändå vi visade där vilket lag som är bäst i stan, sa Hedström som är tillbaka i GGIK efter fjolårets utlåning till Runsten.

Att Godis plockade tillbaka sin talang var ingen skräll och han satte själv pricken över i:et för Godis i sista perioden. Pelle Jansson kvitterade efter ett misstag modell större av annars mycket duktiga Runstensbacken Tomas Halling, ja, han spelade i Godis ifjol. Andreas Petersén pricksköt in sitt andra mål för matchen och Godis var i ledning för första gången i matchen när fem minuter återstod.

– Sen kunde jag inte gärna missa. Johan gav mig öppet mål och det var bara att slå in den. Då kände jag att det här var avgjort och det var tre jäkligt viktiga poäng. Speciellt som Sirius och Årsta spelade oavgjort. Nu har vi häng, sa Jonatan.

5–3 i power play med en dryg minut kvar att spela var nådastöten och att Johan ”Chippen” Andersson kunde promenera in med bollen i tomt mål sekunderna senare gjorde att segersiffrorna blev alldeles för stora. Runsten var betydligt närmare än 3–6.

Men rutinen fällde till slut avgörandet och kanske lite kunnande också naturligtvis. Men Godis pumpade på med två femmor och hade aningen tur då inte någon av enheterna egentligen fungerade särskilt bra.

Runsten jagar sin första trepoängare i serien – men vi törs lova att det kommer om laget kan fortsätta i samma stil som i går.

 

Annons