Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skarpt läge i både topp och botten

Med fyra omgångar kvar av allsvenskan är det skarpt läge för både Gävle GIK och Sandvikens AIK.
– Vi har ett gott självförtroende efter den senaste matchen, säger en hoppfull SAIK-tränare Hans Edström inför mötet med Järfälla.

Annons

SAIK tog en minst sagt viktig trepoängare i den senaste omgången när Wibax besegrades med 7–6. En seger som betyder mycket inför den avslutande streckstriden i botten.

– Utan den segern hade det nog varit kört för oss. Nu har vi allt i egna händer och jag tror verkligen att vi kommer att fixa det här till slut, säger Edström.

På söndag väntar Järfälla på bortaplan.

– Vi ska försöka ställa till det lite för dem. Försvarsspelet blir viktigt, sedan måste vi vara giftiga i kontringsspelet, förklarar Edström.

När lagen möttes på Jernvallen i vintras vann stockholmarna med 9–4.

SAIK dras med flera skador inför söndagens match. Lagets poängkung Andreas Dahlkvist är hälskadad.

– Men han kommer att följa med – och skulle vi behöva göra ett mål i slutminuterna så kan det bli så att han kommer att få speltid, förklarar Edström.

Även Christoffer Johansson, Marcus Jadewall och Wiktor Johannesson är skadade.

SAIK ligger nedanför strecket med fyra återstående omgångar. Två poäng ovanför strecket ligger Haninge – ett lag som sandvikarna möter nästa söndag på hemmaplan.

För tvåan GGIK väntar toppmöte mot trean Täby på bortaplan i dag – och en seger är av ytterst viktig karaktär för att ha någon chans på seriesegern. Djurgården leder allsvenskan, fyra poäng före GGIK.

Laget som vinner allsvenskan får välja motståndare till playoff-spelet, av de som kommer trea och fyra.

Serieledande Strömsbro i damettan är stora favoriter i söndagens drabbning med tabellsjuan Älvsjö på bortaplan. Strömsbro kommer från en 4–3-seger mot Tullinge.

Mer läsning

Annons