Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrattmatch för 19-åring i debuten

När Godis precis har krossat serietvåan FBC Uppsala med 10–3 kanske det är konstigt att sätta målvakten Simon Rönngren i centrum.

Men i går var det ingen tvekan om vem som skulle få svara på frågorna.

– Vad kul! Det har ju alltid varit en dröm att bli intervjuad av tidningen, flinade 19-åringen efteråt.

Annons

Det hela blir lite tydligare om vi förkunnar att de annars så målglada gästerna från Uppsala vann skotten med 48–22. Jo, det stämmer. 48 skott pepprade man iväg på Rönngren som stod i vägen för i princip allt.

– Det kan väl inte bli roligare än så här. Det var som om jag var i en bubbla där ute. Allting liksom fastnade på mig och det gick av sig själv, säger Simon samtidigt som rutinerade backen Andreas Petersén går förbi och kallar honom för ”kungen”.

Flinet som redan är brett övergår till ett stort skratt. Han kan inte hålla sig.

– Nä, det är svårt. Har jag förresten sagt att det här var min hemmapremiär? Det är första gången jag står i A-laget här hemma på Träffen...

Jo, vi liksom anade det också. Det här var en sån där kväll när allting gick hans väg. Armarna gick som elvispar och han hade några overkliga räddningar med händerna och i nästa anfall gjorde han benparader av den högre skolan.

Vi ska komma ihåg att Uppsala har några avslutare av klass. Tre av lagets forwards ligger högt upp i skytteligan med över 20 mål var på meritlistan den här säsongen.

Men när Uppsala fick en straff i inledningen av tredje perioden och en sista bra chans att komma in i matchen var GGIK-ledningen förmodligen inte ens oroliga. Simon skrämde gästernas Linus Bergström så till den milda grad att han inte ens fick till ett avslut.

– Måste säga själv att jag var bra. Får man det utan att vara kaxig?

Jo, då. Det får man verkligen. Det är bara att passa på att njuta, Simon.

Hans storspel i kassen kom också självklart av ett bra försvarsspel rakt igenom. Det blev dessutom utdelning framåt av stora mått. Förstakedjan med Jonatan Hedström, Jesper Lundgren och Johan Andersson hade julafton. Trion var inblandade i nio av de tio målen.

– Vi har äntligen hittat en förstalina. Dom har varit bra ett tag men nu producerades det framåt också, sa tränaren Stefan Åsbergh mäkta belåten med både spel och resultat mot topplaget.

Hedström var poängvärst med ett mål och fem assist, ”Chippen” Andersson målbäst med fyra fullträffar och centern Lundgren gjorde tre och passade till ett. Dessutom var några av målen innebandygodis av högsta märke. Hedström hade några bländande framspelningar.

Men alla tre kan nog leva med att Simon Rönngren var killen på allas läppar den här kvällen.

– Det här var roligt! Hoppas ni vill intervjua mig igen någon gång i framtiden.

Spelar han som i går är det ett löfte.

Mer läsning

Annons