Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen stoppas av GGIK

Nya superligalaget Sirius vill ha Gävle GIK:s skyttekung Pelle Jansson.
Men klubben säger blankt nej.
– Pelle har kontrakt med oss så det är ingenting att diskutera, säger Andreas Petersén, värvningsansvarig i GGIK.

Annons

Pelle Jansson vann skytteligan i division 1 norra med sina 73 poäng, 46 mål och 27 assists.

Klart att en sån spelare är intressant när IK Sirius, som vann norrettan före GGIK och tog klivet upp i superligan, ska förstärka truppen.

Och Pelle Jansson själv är frestad.

– Klart man är det, det är inget att hymla om, superligan har alltid varit målet. Helst vill jag självklart nå dit med GGIK men man blir ju inte yngre precis. Jag har blivit kontaktad av Sirius, men nu har jag ju kontrakt så jag får hänvisa till GGIK, säger 31-årige Jansson som faktiskt spelat i högsta serien en gång tidigare – med Alba i början på karriären.

Men från Gävle GIK:s sida är det ingen tvekan – det blir ett tvärnej.

– Vi satsar också mot superligan och Pelle Jansson ingår i den satsningen. Så var tanken när vi skrev tvåårskontrakt med Pelle, Billy Nilsson och Johan ”Chippen” Andersson. Vi ville ha två år på oss att ta steget upp, säger Andreas Petersén, som inte tycker att Sirius skött det hela på ett snyggt sätt.

– De har pratat med kontrakterade spelare utan att informera oss, säger han.

Billy Nilsson, för övrigt trea i norrettans skytteliga med sina 61 poäng, har också fått en förfrågan från Sirius men tackat nej.

Andreas Petersén tycker dock inte att Pelle Jansson ska misströsta när nu superligachansen ser ut att gå upp i rök. Han tycker att GGIK:s chanser att själva gå upp kanske är större än någonsin nästa säsong.

– Vi har ju tampats med både Umeå och Sirius de senaste åren, men nu är bägge två i superligan. Det gör att konkurrensen i serien inte är vad den har varit även om det säkert dyker upp nåt nytt lag att slåss emot.

Han aviserar nya spelare på väg in i truppen, men kan inte säga några namn.

– Vi har mycket på gång och är i slutfasen med flera spelare som vi förhandlar med. Det tillkommer nog en två-tre heta namn innan vi spikar truppen, säger Andreas Petersén.

Annons