Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkad från förbundet i våras

I våras lämnade han uppdraget hos Gästriklands innebandyförbund. Nu gör Lars-Olov ”Larsa”, 45, comeback – som målvakt för IBK Storvik. I helgen vaktade han kassen när Storvik bortaslog Norrsundet med 12–5 i femman.
– Känns riktigt bra så här långt, säger ”Larsa”.

Annons

IBK Storvik är nykomlingar i division 5. Och trots allt laguppställningen innehåller många nyheter och nya talanger, saknas inte erfarenhet. Lagets kanske hetaste nyförvärv finns på målvaktssidan, i form av 45-årige målvakt Lars-Olov ”Larsa” Lind – en man som har levt och andats innebandy de senaste 20 åren.

Från 1986 fram till i våras var han aktiv på olika poster inom Gästriklands Innebandyförbund. Efter att abrupt ha fått lämna sina uppdrag beslöt han sig för att göra comeback – som målvakt och hamnade i IBK Storvik.

– Känns bra. Jag har stått hela säsongen, fem matcher, och tre har jag delat med Johan Eriksson (lagets andra målvakt). Jag var nog 40 när jag ställde mig i målet för första gången, gjorde väl några inhopp i Korpen förra året. Var utespelare för längesen men opererade ena höften 2001 och sen gick inte det längre.

I en match präglad av mer kamp än skönspel gjorde 45-åringen flertalet rådiga ingripanden. Det första redan i upptakten av första perioden, innan Christer Hägglund lirkade in 1–0 till hemmalaget efter 5.21. Genom högt tempo och koordinerat passningsspel skapade Storvik därefter återkommande problem för gulklädda Norrsundet.

Detta kanske framför allt genom Daniel Lind och Markus Norberg – första nämnda höll niondeplatsen i den totala poängligan inför helgens omgång. Fem minuter senare var det utjämnat, 1–1 kom genom Tobias Ferry, framspelad av Daniel Lind.

I två perioder följdes lagen åt, men två minuter in i tredje började gästerna en målkavalkad. Storvik gick från ledning med 6–5 till 12–5 inom loppet av dryga kvarten. Tolvan blev spiken i kistan mot Norrsundet som vid det laget inte alls hängde med.

– Vi pratade om att fortsätta spela boll och om att inte ta onödiga utvisningar. Vi vann ju mot dem i seriepremiären, menar ”Larsa” Lind som planerar att vakta Storviks kasse åtminstone säsongen ut.

– Jag fortsätter om det inte blir höftoperation, var på röntgen i somras.

Succén kan alltså fortsätta för 45-årige Lars ”Larsa” Lind som såhär långt har hjälpt Storvik till en sammanlagd 4:e plats i serien.

 

Mer läsning

Annons