Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparring skrev på för Runsten

Fallet Sparring fick ett lyckligt slut. I går skrev Albamålvakten på – för Runsten. – Just nu är jag jätteglad, säger han när Sporten ringer upp.

Annons

I gårdagens tidning berättade vi att förbundets skiljenämnd gick på Albas linje och inte tog upp fallet, vilket gjorde att Gävle GIK drog sig ur kampen om stjärnmålvakten.

När Runsten, distriktets tredje division 1-klubb, hörde om domen tog man kontakt med Alba – och då gick det väldigt fort.

– Vi har precis skrivit på alla papper. Det var skönt att det gick att lösa, speciellt för Mathias del, sa Runstens sportchef Kent Nilsson i går eftermiddag.

Enligt Kent Nilsson fick Alba vad de begärde för Sparring, som tidigt förklarade att han inte tänker spela för Alba.

• 15 000-20 000?

 

– Mm, det är bra gissat. Man tycker ju alltid att det är för dyrt, men vi betalade ju så vi tyckte samtidigt att det var värt det, säger Kent Nilsson.

För Runsten är det en välkommen förstärkning eftersom två av lagets målvakter riskerar att missa stora delar av säsongen. Mikael ”Hjula” Hjulströms kommer att ha begränsad tid till innebandyn på grund av sitt arbete och Jocke Forsén är långtidsskadad.

– Vi behövde en målvakt så den här lösningen blev bra för alla parter, säger Kent Nilsson.

Mathias Sparring själv är lättad att historien är över.

– Jag hade räknat med att bara lattja i någon lägre division den här säsongen så nu är jag jätteglad att det löste sig. Och nu får heller inte Godis en målvakt som inte spelat på ett år, säger Mathias Sparring som skrivit på för Godis för säsongen 2009–2010.

• Vad har du för förväntningar?

 

– Jag vet ingenting egentligen om hur det är i Runsten men jag hoppas att jag kan hjälpa laget att hänga kvar, säger Mathias Sparring, som gör debut i en cup i Karlstad i helgen.

Annat Runstensnytt är att forwarden Patrik Edlund lämnar klubben.

Mer läsning

Annons