Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSL-stjärnan Billy Nilsson lämnar Sirius – för guldkontrakt i Schweiz

/
  • Billy Nilsson, tidigare Gävle GIK och IBF Falun, lämnar Sirius och flyttar till Schweiz, och får guldkontrakt.

Billy Nilsson gick från Gävle till Falun och vidare till Sirius. Han har flera SM-guld i bagaget och ska nu pröva vingarna i utlandet. Det är klart att han lämnar Sirius för spel i Schweiz.

Annons

SSL-stjärnan Billy Nilsson värvades till IBF Falun från Gävle GIK i allsvenskan 2012 (nu i Superligan). Det hann bli två SM-guld innan han gick till Sirius 2014. Nu lämnar han SSL för Schweiz och Zug United - i schweiziska andraligan.

– Det var svårt att tacka nej. Vi vill göra det här och fick en bra deal, säger Nilsson till Uppsala nya tidning (UNT).

Det är ett drömkontrakt han får. Men många kommer att ställa frågan varför han väljer att gå till en andraliga (Nationalliga B) när han ifjol vann poängligan och var i toppen även i år. Det är han också väl medveten om.

– Vi har funderat på Schweiz ett tag och Grasshoppers (i högstaligan) var sugna, men sedan avtog det lite och då kom Zug in i bilden, säger han till UNT.

Han togs inte ut till det svenska landslaget och det i kombination med pengarna det innebär att spela i utlandet har bidragit till beslutet.

– Ekonomiskt sett blir det jättebra och jag kommer att kunna lägga undan en del, säger han om uppgörelsen.

Ytterligare en bonus är att hans sambo, Frida Ericsson, som i dag spelar i FBC Uppsala, också är klar för spel i Zug. Damlaget ligger däremot i Schweiz högstaliga. Nilsson kommer också att få hjälp med boende och bil men det blir ändå inte innebandy på heltid. Han kommer att ha ett halvtidsjobb också.

– Med den ersättningen blir han bättre betald än alla i superligan, med hela paketet alltså. Det är de nivåerna där, säger Sirius sportchef Niklas Stuxgren till UNT.

Destinationen för kommande säsong har pendlat mellan Zug, Sirius och Linköping men redan under tisdagen flyger Nilsson ner för att få en uppfattning om sin nya tillvaro. Kontraktet är på ett år.

– Sen får vi se hur bra vi trivs. Det känns riktigt roligt nu i alla fall. Jag och Frida vill testa på det här och det är ett bra läge i våra liv, säger Nilsson.

Hans nya lag misslyckades med att ta sig upp till högsta serien i år men hoppas att de ska kunna få en ny chans nästa år med Billy Nilsson i laget. För Sirius innebär det dock ett stort avbräck.

– Det blir tufft, det går inte att ersätta honom. Vi får titta på andra delar att bygga laget kring, säger Stuxgren till UNT.

Men det är inte omöjligt att den viktiga lagkuggen återvänder i framtiden.

– Absolut inte, både jag och Frida trivs jättebra här, säger han om Uppsala och fortsätter:

– Jag hoppas Sirius är ett stabilare lag när man kommer hem. Det ser ju bra ut med ny arena och så.

Mer läsning

Annons