Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

165 matcher – sen höll Åhrberg säsongens första nolla i SSL

/

Tomas Åhrberg blev första målvakt att hålla nollan i superligan den här säsongen när Granlo vann måstematchen mot Gävle med 6–0.
Samtidigt vann dock Warberg sin bortamatch mot Pixbo.
– Så långe hoppet lever kommer vi ge allt, säger Granlomålvakten.

Annons

Det hör verkligen inte till vanligheterna att en innebandymålvakt håller nollan – och absolut inte i SSL. Det har spelats 166 matcher i högsta serien den här säsongen, och Tomas Åhrberg blev först med bedriften.

Det var dessutom hans första SSL-nolla någonsin.

– Jag har gjort det nån enstaka gång i lägre serier tidigare, och faktiskt mot Gävle i en träningsmatch i höstas. Men aldrig i superligan förut.

Åhrberg motade 25 Gävleskott i en match där Granlo inte släppte till någonting. Lagkaptenen Johan Samuelsson gjorde tre av målen och mot slutet blev Tomas Åhrberg alltmer högljudd och aktiv.

– Jag ville verkligen ha den den där nollan, och jag vet hur det är när det står 5–0, då är det lätt att man glassar lite. Men jag är tacksam mot grabbarna att de hjälpte mig.

Hur högt värderar du det?

– Det viktigaste är alltid att vinna matcher, men det är klart att det är kul att ha gjort det.

Frågan om det blir Tomas Åhrbergs första och sista (?) nolla i superligan. Läget gentemot Warberg är oförändrat, fem poäng upp, eftersom hallänningarna överraskande vann mot Pixbo borta med 5–4.

I nästa omgång möter Granlo som bekant just Warberg.

– Det kommer bli en av de häftigaste matcherna i karriären, mer tändvätska än vad som står på spel i den matchen går inte att hitta. Och liket lever, så länge hoppet finns kommer vi ge allt.

Svårare att hålla nollan då kanske?

– Visst är det så, men man vet aldrig. Det är alltid det man siktar på som målvakt.

Mer läsning

Annons