Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billy inför heta matchen: "Helst skulle man aldrig vilja möta GGIK, det är ju dom jag håller på"

/
  • Matchen är här nu för Billy Nilsson, den då hans Sirius ska möta hans älskade Gävle GIK i SSL. Här är han i GGIK-tröjan i en match 2008.

Den är här nu, matchen som Billy Nilsson längtat efter.
Men känslorna är splittrade hos Siriusstjärnan inför mötet i Gavlerinken på måndagskvällen.
– Helst skulle man aldrig vilja möta GGIK. Men när det nu är som det är, då hade jag önskat att matchen gick på Träffen i stället, säger han till Sporten.

Annons

Ni vet historien, Billy Nilsson är GGIK-spelare i själ och hjärta – men så bra att han redan hade SSL-kontrakt med Sirius när GGIK huxflux gick upp.

Billy gjorde ingen hemlighet av att han gärna ville bryta kontraktet, parterna försökte komma överens – men det gick inte.

Så nu är det dags för Billy att möta sitt hjärtas lag – och det i en match som blivit extra ödesmättad eftersom det är de två bottenlagen som möts. Sirius är dock sju poäng före jumbon GGIK – och en ny förlust gör läget i det närmaste hopplöst för Godis.

Billy Nilsson vet inte riktigt vilken fot han ska stå på nu.

– Det ska bli roligt, säger han först – men fortsätter sedan:

– ...men konstigt också så klart. Egentligen skulle man aldrig vilja möta GGIK, det är ju dom jag håller på.

Och nu kan du, i stort sett, vara den som spikar igen SSL-kistan för dem...

– Mm, men det är långt kvar också. Det finns andra lag dom kan slå. Jag vill ju att GGIK ska ta så många poäng som möjligt. Men jag måste fokusera på nuet – och vi ska ha tre nya poäng nu. Man vill ju spela slutspel och allt såntdär framöver. Det är bara så som det måste vara.

Medan GGIK ligger där alla förväntade sig att GGIK skulle ligga har det gått sämre än väntat för Sirius.

– Vi spelade ju slutspel förra året. Men nu har vi slarvat för mycket. Vi hade en riktigt tung period med sex raka förluster innan senaste matchen.

Det var derbyt mot Storvreta det, som Sirius lyckades vinna med 7–5.

– Det är en riktigt stor match i Uppsala. Många har spelat i bägge klubbarna och de flesta kommer från stan. Det var en riktigt viktig seger för oss, nu har vi en bra känsla i laget igen.

Din egen form verkar också stigande. Tyvärr...

– Ja, det känns bra nu, jag ligger tia i poängligan och det har börjar fungera helt okej.

Det blev två mål mot Storvreta och Billy trivdes utmärkt med sin nya kedjekamrat Bobby Edberg, välkänd poängplockare som spelat många säsonger i Mora innan han provade på en flytt till Visby.

– Men det har inte funkat för honom socialt så han ville bort därifrån. Nu har vi lånat honom och det funkade bra mellan oss direkt. Det är en spelare som alltid gjort mellan 40 och 60 poäng i allsvenskan tidigare och som man mött många gånger – det gäller även GGIK-spelarna, så dom vet vad dom kan vänta sig – och han kommer att göra mycket nytta hos oss.

Vad säger du om GGIK:s säsong då, vad är det som fattats?

– Det är många unga grabbar som testar det här för första gången. De sätts på andra prov än vad de är vana vid och jag tror dom blev ganska överraskade över hur stor skillnad det är. Varje misstag kostar dyrt i SSL. Men de lär sig mycket också, man kanske inte ser det från läktaren men om det kommer en ny chans senare så kommer man att ha stor nytta av den här säsongen.

Ditt kontrakt går ut efter den här säsongen. Om dom åker ur, vill du ändå komma hem?

– Vi får se då hur det blir.

Hur laddar du inför matchen?

– Jag åker tillsammans med laget från Uppsala klockan fyra på måndageftermiddag. Jag har sett fram emot den här matchen hela säsongen. Det ska ju bli sjukt kul ändå, så är det.

– Däremot hade jag ju önskat att matchen gick på Träffen i stället. Gavlerinken är förstås bra i och med att alla som vill se matchen får plats. Men det är ju på Träffen jag spelat i alla år. Det är mycket nostalgi för mig.

Mer läsning

Annons