Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs besked: "Vi ska hjälpa GGIK"

/

Svenska innebandyförbundets krav på Gävle GIK: Spela fyra av SSL-matcherna i Gavlerinken.
Nu lovar Brynäs att hjälpa till.
– Samverkan mellan Gävleklubbarna är jätteviktigt, säger vice klubbdirektör Johan Cahling – som själv tog kontakt med GGIK under tisdagskvällen.

Annons

"Vi måste sätta oss ner med Brynäs och höra om det ens är möjligt. De är mitt inne i sin säsong också, och då kan det bli svårt att få ihop schemat" sa Peter Nordqvist, medlem i GGIK:s sportgrupp, till Sporten i måndags.

Men han verkar inte behöva oroa sig.

Brynäs är mycket positivt inställt till innebandyfester i Gavlerinken.

– Det kan bli superhäftigt! Jag ska själv ringa GGIK direkt, säger Johan Cahling – och återkommer lite senare och meddelar att han tagit en första kontakt med Peter Nordqvist.

– Det är med samverkan mellan klubbarna i Gävle och hela regionen ligger i tiden, inte minst med tanke på allt som händer på Gavlehov. Gefle IF och Brynäs IF kommer att samarbeta ännu mer. Och spontant känner jag att den givna frågan hela tiden är: "Hur kan vi hjälpa varandra?", säger Johan Cahling.

– Kan vi vara med och hjälpa GGIK i den här situationen så ska vi göra det. Det tjänar alla på.

Innebandyförbundet föreslår att GGIK:s hemmapremiär spelas i Gavlerinken, samt matcherna med derbykaraktär mot Falun, Storvreta och Sirius.

Johan Cahling:

– Varför inte försöka fylla Gavlerinken?! Vi är vana vid att att skapa derbyfest mellan Gävle och Dalarna.

– Jag har ju inte koll på GGIK:s schema så klart. Men vi måste sätta oss ned i ett gemensamt möte och titta på deras spelprogram, på vårt samt på andra bokningar som ligger i Gavlerinken. Men det här kommer vi så klart att lösa på bästa sätt, säger Cahling.

Sportens krönikör Stisse Åberg lanserar i en krönika Göransson Arena som en annan tänkbar spelplats.

– Det viktigaste tycker jag är att GGIK får säga var dom helst vill spela. Vill dom spela en match i Göransson Arena så tycker jag att vi ska fixa det. Och vill dom spela i Gavlerinken så ska vi fixa det också, säger Johan Cahling.

– Återigen, samverkan mellan klubbarna i regionen är den rätta vägen att gå.

LÄS MER: Förbundets krav – spela i Gavlerinken

Mer läsning

Annons