Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömstarten i Växjö hjälpte inte GGIK

/
  • Erik Olsson gjorde sitt första SSL-mål när GGIK fick en drömöppning mo Växjö på bortaplan.

Snacka om drömöppning, Godis!
Gävlelaget chockade Växjöpubliken och ledde med 2–0 innan två minuter var spelade.
Men sedan gick det som vanligt – det blev förlust.

Annons

Efter ett över två veckor långt uppehåll drog SSL upp slutspurten på serien. Gävle GIK tog bussen till Småland och Växjö och rivstartade.

– Det var enligt plan att börja bra. Vi är bättre nu och gjorde faktiskt en riktigt bra match, betygsatte tränaren Jonas Boväng.

Han har tagit över tillsammans med Andreas Johansson efter Andreas Lindström som fick lämna laget inför den senaste matchen mot Falun i Gavlerinken.

Då gjorde även förre Gefle IF-spelaren Erik Olsson debut i GGIK och SSL och i går kom första målet.

– Erik är en oslipad diamant som tycker detta är jätteroligt. Det syns att han njuter, säger Jonas Boväng.

Landslagsmannen Andreas Dahlqvist inledde målskyttet efter 1.37 och Olsson ökade på till 2–0 14 (!) sekunder senare.

– Vi gör en bra första och andraperiod. Jag menar att vi nånstans har rivit både tak och väggar och lagt nytt golv här, menar tränare Boväng.

Hur menar du?

– Spelet börjar sitta lite bättre. Vi har mer tydlighet i våra roller och spelarna börjar känna att själva grunden börjar sitta. Vi har hittat någonting vi kan bygga vidare på.

Växjö vände visserligen och ledde med 3–2 efter två spelade perioder och gick också fram till 4–2. Då fick Godis ett numerärt överläge. Men då gick power play i baklås.

– Tyvärr släpper vi in ett mål där när vi satsar allt på att göra 4–3. Tio minuter återstod och rullgardinen gick ned. Vi orkade inte komma igen efter deras 5–2-mål.

– Men jag är jättenöjd över insatsen. Nu har vi fyra matcher kvar och vi ska försöka ställa till det för de andra lagen. Vi har till exempel Granlo i nästa hemmamatch, efter Storvreta borta. Då hoppas jag det kommer mycket folk och stöttar oss och hjälper till att spela ur Granlo också. Vi ska fullfölja det här på bästa sätt, säger Jonas Boväng.

Mer läsning

Annons