Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluspelaren Patrik Rokka klar för Gävle GIK

/

Det tog en förmiddag, sedan var Faluspelaren Patrik Rokka klar för Gävle GIK.
Och det var en nöjd GGIK-tränare som fick beskedet.
– Nu kan vi sitta lite lugnare i båten, säger Andreas Lindström.

Annons

Patrik Rokka klev in och gjorde två mål direkt i sin första träningsmatch för GGIK, och efter en kort förhandling mellan klubbarna är han nu klar för Gävleklubben de två närmaste åren.

Snacket mellan Rokka och GGIK har framför allt handlat om vilken roll han skulle få hos nykomlingen i SSL. I stjärnspäckade Falun har 21-åringen legat precis på gränsen, och inte fått så mycket speltid som han önskat.

– Vi har försökt vara så ärliga vi kan och vi värvar ju honom för att han ska vara en bidragande spelare i vår andraformation. Och med sin spelintelligens kommer han styra mycket även i power play, så vi tror på en bra utveckling för honom hos oss, säger GGIK-tränaren Andreas Lindström.

– Det är klart att det är lite över förväntan att han går in och gör två mål i sin första match, men det visar ju samtidigt vilken skicklig spelare det är.

Lindström har själv tränat Rokka under sin tid i Falun och ser honom ändå inte som en utpräglad målskytt, utan mer som en framspelare.

– Han ser öppningar som få andra ser, och jag vet att han ofta hellre passar än avslutar själv, även om han har ett bra skott också.

Med värvningarna av Rokka och Andreas Dahlqvist har GGIK fått in välbehövlig rutin från högstaligan.

– Det ser jag som väldigt viktigt, båda har dessutom spelat för lag i toppen – Falun och AIK. Och även om man inte varit helt ordinarie så har man ändå en känsla för tempot som man tar med sig, både till match och träningar.

Prognosen på förstacentern Alexander Larsson, som rehabtränar efter en knäoperation, ser förresten gynnsam ut.

– Vi har fått ett utlåtande på att han mycket väl kan vara med redan i seriepremiären, men vi kommer inte att riskera något. Det har vi inte råd med i det långa loppet, säger Andreas Lindström.

Gävle GIK spelar sin seriepremiär borta mot Linköping 15 september.

Mer läsning

Annons