Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från SSL till Schweiz – här är sparkade GGIK-tränarens nya jobb

/

Han tvingades lämna Gävle GIK mitt i säsongen.
Nu har Andreas Lindström klart med ett nytt tränarjobb – i den schweiziska ligan.

Annons

Andreas Lindström kan med fog kallas Gävle GIK:s mest framgångsrika innebandytränare någonsin. Han förde upp laget två divisioner på två år, från ettan rätt upp i superligan. Men väl i högsta serien uteblev resultaten och i mitten på januari var det i princip redan klart att laget inte skulle klara nytt kontrakt.

GGIK-ledningen valde då att tidigt lägga fokus på nästkommande säsong och plockade in Jonas Boväng från Uppsala som ny tränare.

Sedan dess har Andreas Lindström haft en paus från innebandyn. Men nu har han klart med ett nytt jobb, i schweiziska Thun.

– Det har alltid varit en dröm att komma ner till Schweiz och få jobba heltid med innebandyn, först som spelare men nu får jag chansen som tränare i stället. Jag fick hjälp av en agentur med kontakterna och nu ser jag en spännande utmaning framför mig, säger Lindström.

Thun var ett bottenlag den gångna säsongen, men hängde kvar via kval. GGIK-bekantingen Billy Nilsson spelar också i Schweiz i höst, men i Zug i andradivisionen.

Med några månaders distans, hur ser du på uppbrottet från Gävle GIK nu?

– Det är klart jag hoppades få slutföra säsongen, men vi har inget ont mot varandra, det kanske var den bästa lösningen i längden, säger Andreas Lindström.

Vad tror du om GGIK:s chanser att ta sig tillbaka till SSL igen?

– De har en trupp för att sluta topp fyra i allsvenskan, men sen är det kval och där kan allt hända. Men jag hoppas de tar sig upp igen, det finns spelare i GGIK som hör hemma på den nivån.

Lindströms kontrakt med Thun är på ett år.

Mer läsning

Annons