Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frislagsfräckisen som fällde Gävle GIK

/
  • Alexander Larsson tvingades utgå med en fotskada när GGIK förlorade nere i Skåne med 8–3.

Nio timmar i buss dit – och nio timmar i buss hem. Och så drygt två timmars innebandy där emellan.
Det var det Gävle GIK:s söndag handlade om.

Annons

Lägg till två skador, en missad straff och en fräckis som lurade Godis upp på läktaren. Ja, nämnde vi att det blev förlust också med 8–3 så fattar ni att det blev en rätt slitsam tur och retur till Helsingborg.

Men om vi ändå tar och börjar med det positiva så var det inget fel på Gävle GIK:s insats i SSL-matchen.

– Nej, vi var inte påverkade av den långa resan och tog ju ledningen med både 1–0 och 2–1 i början av matchen. Jag tycker att det såg riktigt bra ut, menade tränaren Andreas Lindström.

Men ett psykologiskt tungt 3–2-mål insläppt bara sekunder innan första paus och ytterligare ett hemmamål fram till 4–2, när Godis var en man mer, var förstås jobbiga att få emot sig.

Dessutom skadades nyckelspelaren Alexander Larsson i foten och tvingades bryta matchen.

– Han trampade igenom. Testade att jogga lite, men kände att han inte skulle kunna gå på max så då var det bara att kliva av, förklarade Lindström.

Även viktige Anders Nygren tvingades lämna matchen med en skada.

– Han drog till baksidan. Kände sig rätt okej ändå men vågade inte chansa. Nu har vi spelledigt över nästa vecka och får tid för rehab, sa Andreas Lindström.

Gävle GIK kom från seger hemma i Gavlerinken mot Sirius och var med i matchen fram till mitten av andra perioden. Då alltså först det där 4–2-målet kom och sedan åkte rullgardinen ned helt när Helsingborg lurade byxorna av Gävlelaget med en fräck frislagsvariant. Som slutade med att Linus Nordgren fick stå helt fri framför Tobias Steineck i GGIK-kassen och lyfta in 5–2.

– Jag visade den varianten för killarna i fjol, men den är tyvärr lätt att gå på. En bra variant som är svår att försvara sig emot.

GGIK hade ändå inte gett upp hoppet och Lindström manade på i pausen inför tredje perioden.

– Vi tyckte att vi var minst lika bra som dom. Vi gick ut för att vinna första tio i sista för att ha en ärlig chans på slutet.

Godis reducerade till 5–3, men var lite för ineffektiva för att det skulle bli nerv på slutet. Bland annat missade Sebastian Jonsson-Linderdahl en straff. I stället gick Helsingborg ifrån till 8–3 i slutminuterna.

– Stora delar gör vi ändå en bra match. Synd att vi inte får åka hem med poäng bara, summerade Andreas Lindström.

LÄS MER: Så var matchen, läs ikapp i vår liverapportering.

Mer läsning

Annons