Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK:s TV4-match i Gavlerinken kan bytas ut mot toppmatch i SSL

/

Måndag 30 november spelar GGIK åter innebandy i Gavlerinken.
Den matchen var inplanerad att sändas i TV4.
Men nu finns uppgifter om att TV4 vill ändra och sända en annan match.

Annons

GGIK har tre hemmamatcher under november, och möter redan på söndag Växjö på Träffen och helgen efter Storvreta.

Sedan är det tänkt att det ska bli en ny match i Gavlerinken.

Men TV har nu planer att byta direktsänd match måndagen den 30 november. Från GGIK–Sirius, till Karlstad–Pixbo som är något av ett toppmöte.

– Det vore väldigt synd. Både ekonomiskt och sportsligt för oss, säger Anders Löfgren i GGIK:s ledning.

GGIK har självklart analyserat den första matchen – av tre under säsongen – i Gavlerinken som man ska spela enligt krav från innebandyförbundet.

– Ekonomiskt blev det en nollaffär. Vi hade kostnader på ungefär 100 000 kronor och inkomster på samma belopp. Det får vi se som positivt. Även om vi gärna hade sett ett litet överskott. Vi hade inkomster från biljettförsäljningen och lite plus från försäljningen av kepsar, halsdukar och andra souvenirer.

– Men på grund av att vi subventionerade biljetter till ungdomar tappade vi lite inkomster, fortsätter han. Å andra sidan ville vi fylla läktarna och ge så många som möjligt chansen att se innebandy på den högsta nivån.

Kioskernas inkomster från var inget GGIK fick ta del av och Löfgren berättar att på utgiftssidan fanns hallhyran samt kostnader för det biljettsystem som också Brynäs använder.

– Dessutom tillkom hyra av golv, säger han. Det är ett golv som man hyr tillsammans med frakt och en chaufför som även är instruktör för hur golvet ska monteras. Själva arbetet med monteringen hade vi stor hjälp av från våra juniorer och föräldrar.

– Skulle det vara en livesändning i TV 4 så är det den kanalen som står för den kostnaden. De kräver alltid att det ska finnas ett särskilt golv där linjerna passar bra för tv-sändningar.

Omkring 50 personer arbetade med förra matchen i Gavlerinken och det blir något liknande mot Sirius.

– Det vi förändrar nu är att vi har livemusik i pauserna och så kommer cyklisterna Ride of Hope som samlar in pengar till Barncancerfonden att vara på plats. Kanske blir det ytterligare någon underhållning, berättar Löfgren.

– Det här gör vi gärna fler gånger, avslutar Löfgren. Det var fantastiskt roligt och ger bra PR. Men kanske kan vi få upp mot 3 000 personer på läktarna denna gång?

Tränare Andreas Lindström har sin åsikt klar:

– Vilken upplevelse det var! För oss spelare och ledare fungerade det väldigt bra. Lite synd bara att vi inte kunde hinna med att få träna en gång före på det nylagda golvet och känna på arenan.

– Killarna var lite spända under inledningen av första perioden men sedan släppte det. Men, nu vet vi mer hur det känns att spela på en så stor arena och det kommer att gynna oss.

Men först gäller det alltså Växjö i söndagens match för GGIK på Träffen. Växjö ligger tia i SSL på nio poäng medan GGIK ligger sist med sin enda seger mot AIK.

En viktig match alltså, där GGIK kan ha nytta av hemmaplanen Träffen.

Mer läsning

Annons