Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK startar mot SM-finalisten

Om fem månader ska Gävle GIK debutera i SSL.
Nu är det också klart vilket premiärmotståndet blir.
– Linköping borta – ska vi sättas på prov så kanske det är lika bra att göra det på en gång, säger GGIK-tränaren Andreas Lindström.

Annons

En så mycket tuffare start på säsongen kunde Godis inte ha fått. Storsatsande Linköping var ju i SM-finalen föra veckan som förlorades knappt mot Falun.

– Om inte annat så får vi direkt ett besked om hur vi står oss mot ett sånt här lag. Hade vi fått önska hade det varit en dröm att få starta hemma mot ett något enklare motstånd än just Linköping. Men nu blev det så här och det ska också bli grymt spännande och roligt, säger Lindström.

Linköping har via en långsiktig satsning blivit ett av landets allra bästa innebandylag. Inte helt olikt Godis.

– Lite grann kanske. Dom har en väldigt stor egen ungdomsverksamhet som dom har plockat upp spelare från. Men med en växande ekonomi har dom också kunnat gå efter de riktiga toppspelarna och även på så sätt få ihop ett otroligt bra lag.

Där är GGIK inte riktigt än även om SSL-platsen gör att laget blir intressant på spelarmarknaden.

– Men vi är ändå längst ner på den näringskedjan. Men vi bygger ett SSL-lag och det ser riktigt bra ut. Hittills är vi mycket nöjda med de nyförvärv som vi fått, säger GGIK-tränaren.

Anders Nygren från SAIK och Fredrik Björkman från Runsten har skrivit på för klubben som också förlängt med några nyckelspelare. Det lokala är viktigt för Godis men fler spelare ska in och där tittar man ut i innebandysverige men även internationellt.

– Vi har lite krokar ute och jobbar efter några namn som vi har tittat noga på.

Att Billy Nilsson är en av dessa är ingen hemlighet. Den föra Godisstjärnan har sagt sig intresserad av att flytta hem men har också ett gällande kontrakt med Sirius.

– Billy är förstås ett projekt vi jobbar med men det är många bitar som ska lösas. Vi får se vad som händer här framöver, säger Godistränaren.

Det är bara den första omgången som är spikad i nästa säsongs spelschema. Vilket lag som GGIK får ta sig av i premiärmatchen på Träffen är inte klart. Men det är också en match som Lindström ser väldigt mycket fram emot.

Premiäromgången kommer att spelas den 17-18 september.

Mer läsning

Annons