Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade tänkt lägga av – nu vill Eric Norberg ha fler matcher i Falun

/

Han hade tänkt trappa ner på innebandyn, men ångrade sig när Falun behövde en reservkeeper.
Och efter SSL-debuten ångrar sig 21-årige Eric Norberg absolut inte att han stannade.
Nu har han nästa mål framför sig.
– Jag skulle vilja ha några matcher till nu när debuten är avklarad, säger han efter 9–6-segern mot Gävle GIK.

Annons

Egentligen trodde han inte på spel, trots att det varit på gång förut. Eric Norbergs debut har varit påtänkt tidigare under säsongen, men då har skador och sjukdomar ställt till det. Och nu, när det var arenamatch i Gavlerinken och 3276 på läktaren trodde han att Johan Rehn skulle få stå – precis som han gjort varenda match den här säsongen.

Men Thomas Brottman kom med det efterlängtade beskedet – gör dig redo.

– Jag var ganska nervös, eller mycket nervös till och med. Och det var väl en boll jag skulle tagit, men de andra fem var ju efter diagonalare så dom kan jag inte ta på mig, säger Eric Norberg.

– Det var ganska lätt att komma in i matchtempot ändå, men de fick komma mycket två mot en. Och det var ju deras taktik, att ligga lågt och kontra på oss. Jag tycker inte att vi gjorde någon riktigt bra match egentligen.

LÄS OCKSÅ: Efter SSL-debuten – nu har Erik Olsson gjort som "Henke" Larsson

Eric Norberg gick från Faluns ungdomslag till division 1 och Borlänge förra säsongen. Men när Måns Persjö-Tegnér flyttade till Dalen behövde Falun ny uppbackning till landslagsmålvakten Johan Rehn, och frågade efter lite om och men till sist Eric Norberg. Han, som egentligen tänkt flytta till Stockholm och lägga innebandyn på is ett tag, men tackade ja när klubben kunde erbjuda ett jobb som snickare.

– Jag var rätt dåligt tränad, hade varit ute och rest och inte brytt mig så mycket om sommarträningen. Men det gick bra när jag debuterade mot Storvreta i en träningsmatch i augusti, och då fick jag blodad tand efter det. Och även om jag inte spelat så får jag väldigt bra träning med världens bästa lag.

Hur ser du på konkurrensen med Johan Rehn?

– Vi har en bra relation, och jobbar ju dessutom tillsammans som snickare. Men jag tycker inte att jag kan konkurrera med honom. Inte nu, det dröjer väl nån säsong tills dess.

Nu kan du bocka av SSL-debuten, vad blir nästa bock?

– Jag vet inte, har du nåt förslag? Nej, men spela lite fler matcher kanske. Det är möjligt att jag får nån till inför slutspelet, för att kunna rycka in om något händer med Johan.

Mer läsning

Annons