Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är SSL-spelaren GGIK vill förstärka med

/
  • Patrik Rokka från Falun är överens med Gävle GIK, men ännu återstår förhandlingar mellan klubbarna innan övergången är helt klar.

Gävle GIK och Faluns Patrik Rokka är överens.
Nu återstår bara förhandlingar mellan klubbarna för att övergången ska gå i lås.
– Jag behöver speltid, och det kan jag få i Gävle, säger Rokka.

Annons

När GGIK träningsmatchade mot allsvenska Strängnäs i Valbo Sportcentrum stod Patrik Rokka för två av målen. Det är en kvick spelare, med ett rappt skott, och skulle vara en klar förstärkning för det nyblivna SSL-laget.

Problemet är bara att han står under kontrakt med Falun, och det blir en nöt att knäcka i förhandlingarna under veckan som kommer. I mästarlaget Faluns stjärnspäckade lag har han haft svårt att slå sig in, och lånades förra säsongen ut till Örebro i allsvenskan, men i Gävle GIK skulle situationen bli en helt annan.

Tanken är att nyförvärvet från Sandviken, Andreas Dahlqvist, ska ta Simon Cederströms plats rakt av i den så framgångsrika förstakedjan med Alexander Larsson (som rehabiliterar sig efter en knäoperation) och Oliver Frykman.

Sedan vill GGIK även bygga en stark andraformation kring Rokka och lagkaptenen Adam Lundgren, exempelvis kompletterade av ytterligare ett SAIK-förvärv, Anders Nygren, som center. Laget måste ha två kedjor som producerar poäng i SSL, menar tränaren Andreas Lindström.

– Det måste vi ha om vi ska kunna hänga kvar. Vi vill ha fler poäng från Adam och det tror vi att vi kan få med en rörlig spelare som Rokka bredvid honom. Han har ett spelsinne som är få förunnat, plus att han är bra avslutare.

– Det är tredje säsongen i rad vi jagar Rokka nu, och nu när vi gått upp är ju läget självklart ett annat. Han vill spela med oss, men det blir en förhandlingsfråga.

Med sina 21 år passar Patrik Rokka väl in i GGIK:s unga lagbygge, och han tror sig kunna bidra med en hel del.

– Det är klart, jag har ändå tillhört Faluns a-trupp i två år nu och spelat med de bästa så jag har rätt bra koll på vad som krävs.

Och hur tror du GGIK kommer klara sig?

– Det är jättesvårt att säga. Men hålla sig kvar, absolut.

Strängnäs var ingen värdemätare, men nästa helg får GGIK bekänna färg när man möter SSL-motstånd i form av Granlo hemma på lördag och Mora borta på söndagen.

Mer läsning

Annons