Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen rolig omstart för GGIK

/

Det räcker inte för Gävle GIK att spela hygglig innebandy i 20 minuter.
I SSL blir man obönhörligt straffat vid minsta lilla dipp.
– Därför så speglar väl vårt spel slutresultatet, sa tränaren Andreas Lindström efter 3–10 hemma på Träffen mot Växjö

Annons

Det var omstart, det var ett Godis med en grymt bra träningsvecka bakom sig och killarna var verkligen sugna på en seger.

Men det blev precis som vanligt den här premiärsäsongen i SSL – en brakförlust.

– Första 10-15 minuterna av första perioden är det en jämn match och vi är inte sämre än Växjö. Men sedan vek vi ner oss rätt rejält i slutet av första perioden och hela andra var vi inte alls med. Sedan startar vi tredje hyggligt igen men då är det ju för sent. Det går inte att göra det okej i 20-25 minuterna av matcherna. Vi måste prestera så över 60 minuter, sa Godistränaren.

Efter drygt fyra minuter tog Godis ledningen när Tobias Söderberg helt ensam framför Växjökassen tog tillvara på Marcus Thunvalls fina framspelning. Det borde ha gett en portion självförtroende och ännu större go i laget. I stället blev avslutningen av perioden inte alls bra och tre raka Växjömål förde upp laget i ledningen.

En ledning man sedan aldrig släppte. Godis var inte ens i närheten av att röra ett lag som ändå ligger på undre halvan av tabellen.

– Vi gjorde inte alls det vi hade pratat om. Jag vet inte hur många bollar vi tappade och spelade bort i mitten av planen. Vi hade snackat om att spela mycket rakare ner i hörnen. Nä, det blev bara halvdant av allting, sa Godistränaren.

Så 2–7 efter två perioder var förstås en alldeles för brant uppförsbacke att komma tillbaka ifrån. Första tio minuterna av perioden var okej igen och vi noterade någon farlig chans och ett stolpskott. Men då kom ett par onödiga utvisningar och förstörde kvällen totalt för hemmalaget.

GGIK står kvar på sina tre poäng och förlusterna börjar både bli väl många och alldeles för stora.

– Det har känts så bra under uppehållet och sista träningsveckan har varit kanonbra. Det var inte alls det här vi hade förväntat oss av omstarten. Men vi kan inte bara ge upp heller utan lära oss av misstagen och kämpa på, sa Lindström.

GGIK:s förstakedja skapade inte mycket och splittrades också ganska snabb – utan att det för den sakens skull blev särskilt mycket bättre. Marcus Thunvall var på nytt den som med sin glöd och energi var bäst. Plus naturligtvis Tobias Steineck i målet som trots att han släppte in tio mål räddade massor av lägen för Växjö.

Nästa chans för GGIK är också på hemmaplan när Storvreta kommer till Träffen nästa söndag.

LÄS HÄGERBORNS WEBKRÖNIKA: Det är såna här matcher GGIK måste vinna – tyvärr...

Mer läsning

Annons