Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandystjärnan Alexander Rudd från Sandviken slogs medvetslös på landslagsläger

Innebandylandslagets träningsläger på Fuerteventura fick ett tråkigt slut för Sandvikensonen Alexander Rudd. Han slogs medvetslös på en träning och fick föras till sjukhus med hjärnskakning.

Annons

UPPDATERAD VERSION

Alexander Rudd i landslagströjan.

Det svenska herrlandslagets träningsläger på Fuerteventura avslutas i dag tisdag. Det var oklart om Storvretas stjärna Alexander Rudd från Sandviken, skulle kunna följa med de övriga hem. På måndagens träning fick Rudd nämligen en otäck smäll mot huvudet, och låg medvetslös i ungefär en minut. Det berättar innebandyförbundet på sin hemsida.

– Alexander har hjärnskakning och har vårdats på sjukhus, men har nu fått åka hem till hotellet. Han är klar i huvudet och förhållandevis pigg men har huvudvärk, säger landslagets medicinska ansvariga Linda Sandersson till förbundet.

Det var i en närkamp som Sandvikensonen fick en axel mot huvudet och föll över sarjen. Alexander Rudd har IBK Alba som moderklubb och har även spelat i IBF Falun. I april var han en av Storvretas viktigaste spelare när laget tog SM-guld.

Vid 11-tiden på tisdagen stod det dock klart att Storvretacentern får ta flyget hem med sina lagkamrater.

– Hans hälsa har kollats upp och det har nu beslutats att han får följa med hem, säger landslagets medicinska ansvariga Linda Sandersson till unt.se.

Som berättar att Rudd är trött och har huvudvärk, men att han inte haft någon minnesförlust eller liknande.

Mer läsning

Annons