Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motståndarens tröstande ord efter krossen: "Visa hjärta så finns chansen"

/
  • Gamle sandvikaren och landslagsbacken Eric Björk (nr 2) fick jubla många gånger med sitt Linköping mot ett helt överkört GGIK. Men Björk kom med uppmuntrande ord till Godis inför fortsättningen.

Hemsk 13–3-förlust i SSL-debuten för GGIK.
Då får laget en uppmuntran – från en av motståndarna.
– Om alla sliter och visar hjärta framöver, då kommer det att bli bättre, säger Eric Björk, sandvikaren som numera spelar för Linköping.

Annons

Nog hade det pratats om hur svårt det skulle bli för Gävle GIK att öppna SSL mot SM-finalisten Linköping.

Men ingen hade nog räknat med att det skulle se ut på det här viset ändå.

Inför premiären sa tränaren Andreas Lindström att första perioden skulle bli avgörande – och det blev den också. Verkligen.

Efter ganska precis två minuter hade Linköping gjort 3–0 och missat en straff.

Efter tre och en halv minut kom 4–0.

Efter drygt elva minuter stod det 6–0.

Och Linköping hann med att göra 7–0 innan första periodpaus också – om dom velat hade de kanske gjort tvåsiffrigt redan då.

Det blev 13–3 till slut.

"Välkommen till Svenska Superligan", sa Linköping.

– Vi vek ner oss, absolut. Jag tror vi ändå kände vissa krav på oss, många hoppas vi ska klara oss kvar. Och stundens allvar blev för mycket, säger tränaren Andreas Lindström.

– Linköping hade ju vunnit den här matchen i vilket fall som helst, men vi har pratat i tre veckors tid om att inte spela bort enkla bollar – och sedan är det precis det vi gör på de flesta av deras mål. Fast dom hade ju gjort tillräckligt med mål även om vi inte slagit dumma passningar...

Vad GGIK inte gjorde var i varje fall att ge upp.

Istället kastade man in en tredjekedja till vargarna i andra perioden – men glädjande nog blev den inte uppäten. Tvärtom struntade André Sundström, Fredrik Björkman och Marcus Thunvall fullständigt i resultatet på tavlan och körde sitt race.

Det gav förstås inte nåt på det sättet – men det gav nåt ändå.

– Dom gjorde det verkligen bra utifrån förutsättningarna, säger Lindström.

Kan någon av dem slå sig in på två kedjor på lördag i hemmapremiären?

– Absolut. Marcus Thunvall är väl den som ligger närmast. Ingen är säker på sin plats.

Kan ni ladda om efter den här chocken då?

– Visst var vi chockade efter den första perioden. Men sedan är det mycket som förbättras. Och Karlstad hemma blir en helt annan match. Hoppas jag...

GGIK-spelaren som blev historisk – Anders Nygren gjorde klubbens första SSL-mål någonsin när han direktsköt 9–1-reduceringen 16.46 in i andra perioden – lovar att det ska bli så.

– Vi låter inte det här slå ned oss. Visst var det stor skillnad och visst märktes det att det var första SSL-matchen för de flesta av killarna i vårt lag, men på lördag är det ny match mot ett helt annat motstånd.

– Men det märks ju att man blir straffad direkt om man gör misstag här, så är det.

Om GGIK behöver lite uppiggande ord så levereras dom av före detta Sandvikenspelaren och landslagsbacken Eric Björk, som gjorde sin egen debut för nya laget Linköping efter att ha fått hela förra säsongen i Schweiz spolierad av en svår knäskada.

Men först lite kritik:

– Jag är faktiskt lite besviken på GGIK, jag trodde dom skulle komma ut och slita för varje meter där ute. Men dom måste blivit paralyserade av situationen.

Björk fortsätter:

– Ju fler matcher GGIK spelar kommer det att gå upp för dem vad som krävs. Man måste slita för varandra hela tiden, visa fighting spirit varje sekund. Det är så man vinner matcher i SSL. Visar GGIK mer hjärta så finns chansen att hänga kvar. Förhoppningsvis finns det sämre lag än oss att möta i ligan.

Hur kändes det för dig då?

– Bra tycker jag. Det var min första seriematch på nästan precis ett år, jag slet sönder knät i premiären förra säsongen. Förhoppningsvis kan jag ta tillbaka landslagsplatsen framöver.

Mer läsning

Annons