Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar jakten på Cederströms ersättare

/
  • GGIK:s poängkung Simon Cederström har flyttat till de svenska mästarna Falun. Nu måste han ersättas.

Simon Cederströms flytt till Falun var ett tungt tapp för SSL-nykomlingen Gävle GIK.
Nu är jakten på hans ersättare igång.
– Vi jobbar febrilt, säger Peter Nordqvist, medlem i klubbens sportgrupp.

Annons

Gävle GIK visste att det skulle bli svårt att behålla båda sina två poängkungar. Med flertalet SSL-klubbar efter sig var Alexander Larsson och Simon Cederström två jagade byten på spelarmarknaden.

När världens bästa klubblag Falun hörde av sig kunde inte Simon Cederström tacka nej till erbjudandet. Det gjorde Alexander Larsson, som nobbade flera klubbar, och valde att stanna kvar i sin moderklubb.

Att Cederström lämnat är så klart ett blytungt tapp för SSL-nykomlingen.

– Jättetråkigt att vi tappade honom, men samtidigt kom det inte som någon chock för oss. Simon är en otroligt duktig spelare och att få chansen att spela i Falun är få förunnat. Simon är så pass bra och jag är helt övertygad att han kommer att göra det väldigt bra i Falun, säger Nordqvist.

Nu står klubben inför den tuffa uppgiften att ersätta spelaren som gjorde 65 (33+22) poäng på 22 matcher i allsvenskan norra.

– Att ersätta honom med en lika bra spelare kommer inte att bli lätt. Vi jobbar febrilt men det är en tuff spelarmarknad. Alla lagen ju är ute efter de bästa spelarna.

Har ni något namn på gång?

– Vi har träffat väldigt många spelare och hoppas göra klart med någon snart, men det är fortfarande för tidigt att säga något.

"Även om vi har känt att detta var möjligt så ska vi erkänna att tisdagen var en riktigt tung dag för alla oss ”Godisare".För en stund var det som vi glömde bort att nästa hela laget fortfarande finns kvar", skrev GGIK på sin hemsida efter att det blivit klart att Cederström flyttar till de svenska mästarna.

Nordqvist förklarar:

– Det är just "laget" som måste kliva fram nu, och det är jag helt övertygad om att de kommer att göra. Det är den fantastiska lagkänslan som har tagit oss till SSL. Vi har fortfarande många skickliga spelare kvar i truppen.

– Vi har ett ungt lag med stor utvecklingspotential och jag tror definitivt att vi kan sprida ut Simons poängskörd på fler spelare.

Sporten har tidigare skrivit förbundets krav på GGIK att fyra SSL-matcher ska spelas i Gavlerinken. Brynäs vice klubbdirektör Johan Cahling välkomnade genast ett samarbete – och under förra veckan träffades klubbarna.

– Det var ett väldigt bra möte. Vi gick igenom alla förutsättningarna samt hur vi ska pussla ihop det här, säger Nordqvist.

– Jag tror verkligen att vi kan göra något bra av det här, och förhoppningsvis kan vi skapa en riktig innebandyfest i Gavlerinken.

Mycket talar även för att någon av matcherna i Gavlerinken kommer sändas av TV4-gruppen. Vilken match det blir ännu inte klart.

Mer läsning

Annons