Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu drömmer Billy om att drömmen ska bli sann

/

Billy Nilsson har länge haft en dröm – att spela i SSL med GGIK.
När moderklubben nu gått upp har han ett år kvar på kontraktet med Sirius.
– Vi får se om det går att lösa, alla vet hur gärna jag vill det här, säger han till Sporten.

Annons

När Billy Nilsson för nio år sedan gjorde sin första A-lagssäsong i GGIK kvalade klubben också till högsta ligan, men gick inte upp.

Sedan dess har Billy, förutom ett kort mellanspel i GGIK, spelat i SSL med både Falun och Sirius. Han har helt enkelt varit för bra för att inte spela i SSL – men hela tiden drömt om att en dag få göra det med GGIK.

Att Godis skulle klara av att ta steget redan det här året trodde varken Billy eller nån annan.

– När dom gick upp i allsvenskan förra året tänkte man att det nog skulle bli tufft för dom. Det här hade jag aldrig räknat med, säger Billy, som inte missat en enda av play off-matcherna på Träffen.

– Det har varit en helt overklig stämning. Jag har varit där och hejat och stöttat grabbarna.

Vad beror det på att det gick vägen då?

– De här killarna har spelat tillsammans länge, ända sedan ungdomstiden. De känner varandra bra och är kompisar även vid sidan om, det märks på sättet de kämpar för varandra. GGIK har varit bättre än motståndarna mot slutet i varenda match.

Du som kan jämföra, hur står sig dagens GGIK-lag SSL-mässigt?

– Dom skulle få det tufft, helt klart. Allt kommer att gå lite fortare, numera spelar alla de bästa redan i SSL. Men med några nya spelare så kan det bli riktigt bra.

Och det är här Billy Nilsson – som har två SM-guld med Falun och som den här säsongen vann SSL:s poängliga med 58 poäng (34+24) – kommer in i bilden.

Han vill spela i GGIK. GGIK vill att han ska spela i GGIK. Men han har kontrakt i ett år till med Sirius.

– Att spela för Gävle i SSL skulle vara det största jag gjort. Det finns ingen klubb jag älskar som GGIK, det finns inget som kan jämföras med det. Inget slår att åka till Träffen och spela. Men om det blir redan kommande säsong vet jag inte, det är mycket som ska klaffa. Jag vågar inte säga mer just nu, vi får vänta och se. Det är klart jag måste ta en dialog med Sirius. Men jag måste smälta det här först.

Det är som om du varit med och gått upp, fast du redan spelar i SSL.

– Ja, lite så känns det faktiskt.

GGIK:s avancemang gör det lite lättare för Billy Nilsson att hantera besvikelsen över att han inte fick plats i den nyligen uttagna landslagstrupp som ska spela Euro Floorball Tour i Sandviken 24–26 april.

– Jag har gjort en kanonsäsong och borde varit med. I övrigt vill jag inte säga nåt mer om det, det blir bara fel, säger han.

Mer läsning

Annons