Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruggig Rudd – men ett GGIK på rätt väg

/
  • Alexander Rudd är en av superligans absolut bästa spelare, mot Gävle GIK visade Sandvikensonen varför.
  • Andreas Dahlqvist gjorde sitt andra hattrick för säsongen, men GGIK föll ändå med 4–8.

Andreas Dahlqvist gjorde sitt andra hattrick den här säsongen för Gävle GIK.
Men totalt sett överglänstes han ändå av en gammal lagkamrat från Sandviken – Alexander Rudd.

Annons

Han lämnade mästarlaget Falun för Storvreta inför förra säsongen, bland annat för en större och viktigare roll på planen. Det slutade, trots 45 poäng av Alexander Rudd, med en fiaskosäsong och Storvreta på tionde plats i tabellen.

Efter tio spelade omgångar är nu Storvreta det topplag de borde vara, och väldigt mycket kretsar kring den 23-årige centern Rudd.

Han blandar bländande passningar med en stark fysisk närvaro och ett hänsynslöst älgande fram och tillbaka.

Uppväxt i Sandviken spelade han i ungdomslagen med bland annat Andreas Dahlqvist, som är imponerad av det han ser några år senare.

– Han är jätteduktig, när han vill, för han ser lite loj ut ibland. Han har fått ett större ansvar i Storvreta än i Falun, och det är nog bara han själv som sätter gränserna för bra han kan bli i slutändan.

Gävle GIK höjde sig både en, två och tre nivåer jämfört med insatsen mot Växjö senast och pressade Storvreta. Men anförda av just Alexander Rudd tog Uppasalalaget kommandot i den andra perioden och släppte sedan aldrig taget.

– Det är för dåligt egentligen, säger Rudd efteråt. Med det laget vi har borde vi kunna åka hit och få en behagligare resa.

Vad säger du om GGIK, som du mött så många gånger som Sandvikenspelare?

– Jag blev jätteförvånad i fjol att de gick upp över huvud taget, jag trodde att de skulle få svårt att hänga kvar i allsvenskan till och med. Så att de har det tufft är ganska väntat.

Tror du att de kan hänga kvar?

– Nej, det tror jag inte, men jag hoppas såklart. Det är kul med ett lag från Gästrikland i högsta serien. Det gäller att de vinner rätt matcher, mot lag som Granlo och Sirius. Oss ska de inte vinna mot, vi har förmodligen bästa laget tillsammans med Falun och sex-sju landslagsspelare.

Just Granlo och Sirius står faktiskt på GGIK:s program härnäst. Först match i Sundsvall på onsdag och sedan i Gavlerinken mot Sirius nästa måndag.

– Vi hade ett möte i början på veckan, och har smällt på mer på träningarna, och det är den här inställningen vi borde haft från första början. Nu kommer det viktiga matcher mot lag i vår region, säger Andreas Dahlqvist, som efter sina tre mål mot Storvreta gjort 13 av lagets 35 mål totalt.

– Det får jag vara nöjd med. Det är är därför jag är här, för att göra mål. Jag borde nog ligga på två mål per match ungefär om vi som lag ska kunna ta poäng.

Mer läsning

Annons