Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadedrabbat GGIK – då gör den här spelaren comeback

/

Varken Alexander Larsson, Anders Nygren eller Johan "Chippen" Andersson spelar i GGIK:s hemmamatch mot Linköping.
Däremot gör Jonatan Hedström comeback efter drygt ett års skadefrånvaro.

Annons

Både förstecentern Alexander Larsson (fot) och backen Anders Nygren (baksida lår) skadade sig i förra matchen mot Helsingborg för två veckor sedan och ingen av dem är matchklar ännu.

– Alex hade nog kunnat spela, men vi väljer ändå att vila honom. Vi vill inte riskera att han förvärrar sin skada och det är viktigare att han är fullt frisk i nästa match mot Karlstad, säger tränaren Andreas Lindström.

GGIK möter Karlstad borta på annandagen, men Anders Nygren är knappast med då heller. Johan "Chippen" Andersson har varit magsjuk och spelar inte av den anlednnigen.

Glädjande då att Jonatan Hedström, som råkade ut för en svår knäskada redan i den andra omgången under förra säsongen, kan vara med igen och kliver in i GGIK:s tredjekedja. I den första hoppar Adam Lundgren in som center mellan Andreas Dahlqvist och Oliver Frykman. Andralinan utgörs av Patrik Rokka, Oskar Strand-Söderholm och Marcus Thunvall.

GGIK har under uppehållet förstärkt ledarstaben med Jonas Boväng från Uppsala, kontraktet gäller även över nästa säsong. Han har varit juniortränare i Sirius och kommer lägga mycket av sitt fokus på individuell spelarutveckling och scouting av både motståndarlag och spelare.

– Vi har sökt aktivt efter en tredje länk på tränarbänken och med Jonas på plats hinner vi lägga mer tid på varje spelare och på fler detaljer i spelet, säger Andreas Lindström.

Har det varit aktuellt att förstärka spelarsidan?

– Vi har letat, men inte hittat nåt som skulle förstärka laget. Och det är det vi måste ha i så fall, nån som kliver rakt in i förstakedjan.

Linköping saknar backen Martin Hovlund. Lagen möttes i seriepremiären och då vann Linköping med hela 13–3.

Mer läsning

Annons