Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steineck i buren orkade inte stå emot till slut

/
  • Nytt depp för GGIK. Det blev 3–9 mot Mullsjö, men det avgjordes först i slutet av matchen.
  • Tobias Steineck orkade inte stå emot till slut.
  • Andreas Dahlqvist drog på sig en ondöig utvisning i slutet.
  • Jubel efter 2–1-målet i början av andra perioden.

Det blev ny förlust för Gävle GIK i superligan.
3–9 hemma mot Mullsjö är förstås inga smickrande siffror men faktum är att Godis var med i matchen en bra bit in i tredje perioden.
– Vi gör mycket bra i dag. Synd att vi inte får med oss något, säger målvakten Tobias Steineck.

Annons

Senast hemma på Träffen blev det seger med knappa 6–5 mot AIK. Förra helgen förlust mot Dalen.

På söndagen hade Gävle GIK häng på nya poäng, men orutinen och kraften tog återigen ut sin rätt.

Målvakten Tobias Steineck gjorde kanske sin bästa insats hittills för säsongen. Ändå släppte han in åtta mål, ett kom i tom kasse. Men till slut orkade inte han heller hålla emot gästerna.

– Vi har i och för sig tur att det bara står 1–1 efter första perioden. De bränner ett par lägen som egentligen ska vara mål.

Men du gör ett par bra räddningar också?

– Ja, det kanske jag gör jag kommer inte riktigt ihåg.

Men vi minns. Flera gånger om agerade Steineck rena väggen och hans insats innebar att GGIK ledde med 2–1 en bit i andra perioden och bara låg under med 4–2 inför den tredje perioden. Och när André Sundström satte 4–3-reduceringen var det poängkänning för Godis. Visserligen gjorde Mullsjö 5–3, men chansen fanns tydligt där för hemmalaget när dubbla möjligheter i power play dök upp med tio minuter kvar att spela.

– Tyvärr får vi inte in nån där och sen rinner det iväg på slutet. Men vi sliter och kämpar för varandra och täcker mycket skott och så vidare, säger Tobias Steineck.

Mitt i det andra numerära överläget kontrade Mullsjö och Patrik Rokka tvingas stoppa upp spelvändningen regelvidrigt. Andreas Dahlqvist gillade inte det utan härsknade till och drog på sig en tvåa för protest. Vips var GGIK:s fem mot fyra-övertag utbytt till spel fyra mot tre för Mullsjö och då var det kört. Gästerna rullade ut Gävlelaget sista minuterna och vann till sist komfortabelt genom fyra mål på sista fem minuterna.

– Det får tyvärr inte hända, det är för dåligt att vi drar på oss den där dubbelutvisningen, menar Steineck som ändå var hyfsat nöjd med sin egen insats.

– Jodå, jag känner ju att jag kommer in i tempot mer och mer. Det är verkligen stor skillnad jämfört med förra säsongen. Men det känns att jag och övriga laget växer in i det mer och mer.

Hur mycket saknade ni er kapten Adam Lundgren i dag?

– Mycket förstås. Han är en viktig röst och han är en trygghet för oss och en slitvarg på banan.

Nu väntar svårast tänkbara motstånd nästa helg mot serieledande Falun på bortaplan.

Mer läsning

Annons