Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnforwarden lämnar Gävle GIK – Patrik Rokka klar för Dalen

/

Forwarden Patrik Rokka följer inte med GGIK till allsvenskan. Han har skrivit på för Umeå-klubben Dalen i SSL.
– Han har gjort det riktigt bra i Gävle och vi var på honom redan i januari och försökte få loss honom, säger Dalens sportchef Urban Karlsson till SportExpressen.

Annons

Patrik Rokka kom till Gävle GIK från IBF Falun inför säsongen. Från att ha haft svårt att ta en plats i topplaget Falun fick han en stor roll i GGIK och var han lagets näst bäste poängplockare i SSL den gångna säsongen. Sedan det blev klart med en nedflyttning för Gävle-laget har rykten florerat kring honom. Bland annat ska Falun och Mullsjö ha varit intresserad av forwarden.

Nu blir det i stället Dalen som blir Rokkas nya klubb. Det bekräftar klubbens sportchef Urban Karlsson till SportExpressen.

– Det känns jättebra. Han har gjort det riktigt bra i Gävle och vi var på honom redan i januari och försökte få loss honom. Då gick det inte, men vi har följt honom. Nu har vi haft ett bra snack med Gävle och allt har löst sig. Det är kul att få ihop det.

Så här säger Jonas Boväng, tränare i GGIK:

– Vi har nått en lösning med Dalen som båda parter är nöjda med, och jag önskar Rokka lycka till. Vi vill ju ha motiverade spelare hos oss som vill vara med den satsning vi gör och han ville gärna fortsätta i SSL.

GGIK letar förstärkningar, men än så länge är inget klart.

– Vi har kontakt med ett par SSL-spelare för vi behöver lite mer spetskompetens, men det är inte helt lätt, det är inte så att spelare skriker om att få spela just i Gävle. Men ska vi bredda truppen kommer vi ta spelare från vår egen akademi.

Läs också:

Poängkungen Patrik Rokka nära att sluta med innebandy: "I somras var det som värst"

TV: Rokka nätade mot gamla lagkamraterna: "Det är riktigt dålig stil att jubla"

Från SSL till Schweiz – här är sparkade GGIK-tränarens nya jobb

Mer läsning

Annons