Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff, tuffare, tuffast – för nykomlingen GGIK

Annons

Alla säger att Gävle GIK kommer att få det tufft i SSL.

Det fattar jag också.

Det fattar alla.

Men det är nästan så jag lägger in en protest redan nu mot den här grymma inledningen som gör starten så extremt svår.

GGIK kastas till vargarna direkt, och möter i tisdagens enda premiärmatch Linköping som spelade SM-final i Globen i våras.

Lagen möttes i en träningsmatch för några veckor sedan, och det blev 1–10 eller något liknande och GGIK-ledningen valde klokt att i slutfasen av träningsmatchandet stryka en match mot mästarna Falun.

Och sedan – redan på lördag hemmamatch mot Karlstad, den andra nykomlingen.

En match man måste vinna.

En match man hade behövt alla möjliga hemmaplansknepsfavörer i.

I stället så spelas matchen i Gavlerinken, och oerhört mycket fokus i klubben har den senaste tiden gått åt till att få det arrangemanget att fungera med allt som hör till – bland annat att locka så många som möjligt för att fylla läktarna och säkra ekonomin.

Det här med Gavlerinken, det ska spelas två matcher till där, är ett krav från Svenska innebandyförbundet. Det, och en uppryckning av Träffen.

Det kanske är korrekt i det stora innebandyhela – men drabbar faktiskt en spännande förening och nykomling lite hårt.

Jag gillar det här med Gavlerinken, det är inte det – men det hade räckt med exempelvis den där matchen mot mästarna Falun längre fram under säsongen.

Det finns en risk att GGIK, som sedan har Pixbo – som fått tips som seriesegrare – på bortplan kan stå på noll efter tre matcher.

Fast man får skylla sig själva, förstås.

Man har ju avancerat till superligan supersnabbt.

Vi tar det där med "ett år för tidigt" ordentligt – och det är här som problemet finns,

• GGIK rusade faktiskt rätt igenom allsvenskan som nykomling i fjol med ett ungt, hungrigt, härligt och rätt sammansvetsat gäng och brakade upp i SSL efter straffavgörande i kvalet. Det är, nästan, samma lag som ska spela SSL som spelade i div 1 för två år sedan.

• Spaden är satt i jorden, bygget har börjat – men det är inte förrän nästa höst i november kanske (!?) som Gävles nya arena är klar. Först då är stan SSL-status på hemmahallen också.

• Billy Nilsson. Han superspelaren som vann poängligan i SSL i fjol och såååå gärna hade önskat få spela SSL i sin moderklubb. Men kontraktet med Sirius gäller ett år till.

Men idrott är idrott, och därför händer såna saker som den där supersöndagen i april i fjol som jag kanske aldrig mer får uppleva – men jag är så glad över att jag satt mitt i den knökfulla gamla Träffen och såg framtiden födas.

Mitt bland alla frågetecken får man inte glömma bort att GGIK har en alldeles lysande målvakt i Tobias Steineck. Straffläggare – ni är chanslösa.

Gävle GIK har också världens vackraste klubbmärke. Det är bra att fler i Sverige får njuta.

Och jag gillar lagkaptenen Adam Lundgren skarpt. Han som på upptaktsträffen på Casino Cosmopol i Stockholm klämde ur sig:

"Vi är ju ett gäng snorungar som gärna vill hävda oss."

ALLA FAKTA om SSL-lagen läser ni här.

MATCHGUIDE inför premiären hittar ni här.…

LÄSNINGEN – det här måste GGIK tänka på i kväll.…

LIVE – vi direktrapporterar från Linköping-GGIK.

Mer läsning

Annons