Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värvades som stjärna – nu sparkas han från GGIK

Inför förra säsongen kom Jesper Lundgren hem från en sejour i Sirius och SSL.
Han skulle bli en bärande spelare i GGIK. Nu har det skurit sig totalt mellan honom och tränaren Andreas Lindström och Jesper lämnar laget bara veckor innan Godis ska spela sin första match någonsin i högsta serien.
– Jag tycker det är ett dåligt ledarskap och det står jag för, säger Jesper.

Annons

Sporten har pratat med båda parter och de har gett sin syn på hur den här situationen har uppkommit.

– Det är tråkigt att Jesper tycker att det brister i ledarskapet. Vi har resonerat kring vad som är bäst för laget och han fick besked i veckan att han just nu är fjärdecenter och inte tar en plats i laget. Då valde han själv att lämna, säger Andreas Lindström.

Den 28-åriga centern håller inte riktigt med.

– Det var inte ett eget aktivt val utan det skar sig direkt mellan Andreas och mig redan förra säsongen när jag blev bortplockad och till slut fick spela sporadiskt i tredjekedjan. Jag har spelat innebandy i 20 år och har haft massor med tränare där vi har haft öppna och raka diskussioner. Här har det inte varit så. Det känns personligt.

Tillsammans med lillebror Adam Lundgren och Jonathan Hedström var han en fruktad kedja i GGIK för några år sedan. Både Hedström och Jesper blev värvad till SSL och Sirius.

– Det känns märkligt att dom nu inte väljer att satsa på en av de få som har rutin från högsta serien. Jag vet vad jag kan och tror absolut att jag kan bidra med väldigt mycket. Jag har tränat hårt hela försäsongen och ville verkligen få revansch. Men kanske tidigt kände jag att det blir samma visa som ifjol. Det finns inget förtroende alls från tränarhåll och dom hade bestämt sig tidigt, säger Jesper.

Extra känsligt blir det när lillebror Adam nu är både lagkapten och en av de absolut viktigaste spelarna när ett enormt nederlagstippat GGIK ska försöka fixa nytt kontrakt.

– Klart att det är extra jobbigt att det är min lillebror och vi är nära varandra. Men jag har sagt åt honom att fokusera på det han ska göra med Gävle utan att det här ska påverka. Jag har verkligen ingenting emot GGIK eller alla killar i laget. Jag önskar dom all lycka till i SSL. Det är det dåliga ledarskapet jag vänder mig emot.

GGIK:s tränare Andreas Lindström säger att beslutet är helt baserat på det sportsliga.

– Vi har värvat in två centrar i Anders Nygren och Fredrik Björkman. Alla har fått samma chans att ta en plats i laget och det är utifrån det som hela ledarstaben har tagit det här beslutet. Just nu kan vi inte garantera Jesper någon speltid. Sedan kan allt hända under säsongen och vi hade gärna sett att han stannat kvar.

Att det är en duktig innebandyspelare som lämnar håller han med om.

– Han är otroligt skicklig med bollen. Sedan bygger vi vårt spel på fart och snabbhet och det saknar han lite grann. Men han har tränat på bra under sommaren och det kanske hade betalat sig längre fram under säsongen. Men just nu är han inte något av våra tre första alternativ, säger Lindström.

Nu väljer Jesper att starta om i någon annan klubb.

– Förmodligen blir det så. Jag har väl hört lite grann från några andra klubbar. Men det här får landa först – sedan vill jag ha tillbaka glädjen med att spela innebandy. Det har inte varit så roligt de senaste åren, säger Jesper.

Mer läsning

Annons