Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranen blixtinkallad – GGIK:s trumfkort i ödesmatchen

/

Ödesmatch mot Sirius – då skickade GGIK in en 34-årig SSL-debutant i Gavlerinken.
Johan "Chippen" Andersson lyfte laget mot säsongens andra seger.

Annons

2 206 personer, så många har aldrig sett en innebandymatch i Gästrikland tidigare. Och de fick se en riktig trotjänare äntra Gavlerinkens buckliga plastmatta.

Johan "Chippen" Andersson har tillbringat hösten med division 1-spel i Strömsbro, 22 poäng på åtta matcher,men när GGIK kallade kom han direkt. Efter två bra träningar var det inget snack. Han skulle spela mot Sirius, och han skulle spela mycket.

Chippen tussades ihop med Patrik Rokka och de hittade varandra direkt, när GGIK chockade Sirius och hade 2–0 redan efter fyra minuter. Återvändaren Billy Nilsson reducerade, men när GGIK gjorde 4–1 efter 7.47 var det Johan Andersson som hittade rätt.

Hans första SSL-mål. Faktiskt.

– Ja, det var ju det. Jag har spelat i högsta serien på den tiden det hette elitserien, men det måste ha varit elva-tolv år sen. Jag fick en pass in i mitten och viftade till, och så gick den in. Lite tur kändes det som.

Läs mer: Billy Nilsson om att möta sin gamla klubb: "Golvet var bedrövligt"

Johan Andersson spelade elitseriespel både med Hudik/Björkberg och Haninge, innan han via VIsby hamnade i Gävle 2006. En riktig trotjänare, som redan känner nästan hela truppen, och smälter väl in i omgivningen.

– Men det var stor skillnad mot division 1, allt är hårdare och tuffare. Problemet för min del har varit tiden, men nu har det löst sig, tjejen får ta lite större ansvar där hemma så kör jag på säsongen ut nu.

Vad kan du bidra med?

– Rutin och erfarenhet, plus att jag hoppas göra en del poäng. Vad mer? Lite god stämning tror jag.

GGIK-tränaren Andreas Lindström intygar att Johan "Chippen" Andersson är en humörhöjare i ett lag där de negativa tankarna spridit sig under den tunga SSL-starten.

– "Chippen" är nog den bästa person man kan ha i ett omklädningsrum, han kommer alltid in med ett leende på läpparna. Och det märks på de träningar han varit med på att stämningen redan blivit bättre.

– Sen har han ju ett fint spelsinne och jag tycker han gör det jättebra. Det ökar konkurrensen i laget vilket är bra.

En förlust hade förödande, men tack vare trepoängaren har Gävle GIK nu visst häng på både Sirius och Granlo ovanför i tabellen.

Mer läsning

Annons