Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppmöte med kryss

Den tidiga seriefinalen mellan tabelltvåan IK Sätra och trean Skutskär i HJ18 slutade oavgjort 3–3 (1–1, 0–2, 1–0).
– Bra defensiv från båda håll, tyckte Sätras tränare Anders "Jossa" Jonsson.

Annons

Sätra anses vara ett av Sveriges bästa lag. Laget vann SM-guld såväl 2007 som 2008 och blev nyligen klart för ännu ett SM-slutspel.

Även om spelare kommit och gått sedan 2006, har man fått behålla merparten av guldvinnarna – närmaste bestämt åtta stycken.

– Vi komponerade ihop ett nytt lag av de 93:or som blev kvar, sen har det tillkommit flera spelare, 91:or och 92:or, berättar Sätras lagledare Bosse Westerlund.

I helgens toppderby mot Skutskär visade 93:orna vägen. Fem minuter in i första perioden spelade Gustav Andersson fram Alexander Berg (91) som stänkte in 1–0 till gästerna. Tack vare dessa ledde Sätra också välförtjänt med 3–1 i början av tredje perioden.

Vid underläge 3–1, efter många missade målchanser, ryckte Skutskär upp sig. Hemmalaget tätade till luckorna i försvaret, men fick även sin förstafemma att fungera märkbart bättre. Dryga minuten in i tredje perioden forcerade Johan Westbom (etta i poängligan) in 2–3. Ett laddat Skutskär, kompletterat med divison 3-spelare, behövde därefter inte mer än fem minuter på sig för att utjämna till 3–3.

– De syntes att de hade ett intränat system. Försvarsspelet var tätt, vi kom inte till lägen som vi brukar, menar Bosse Westerlund vidare.

Slutperioden rycktes därefter sönder av flertalet utvisningar. Trots spel i numerära överlägen lyckades inte något av lagen vaska fram ett avgörande. Detta delvis på grund av två storspelande målvakter i Christoffer Norling i Skutskär samt Martin Regefalk i Sätra.

Slutresultatet 3–3 var rättvist.

 

 

Annons