Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tröttkört ”Godis” föll på bortaplan

Odelberg/Ingarö hade förlorat fem raka matcher i allsvenskan norra.
Tyvärr kom den första segern i går – mot Gävle GIK.
– Det känns som att vårt unga lag är mentalt slut efter alla matcher, säger tränaren Stefan Åsbergh efter 7–8 på bortaplan.

Annons

Odelberg är visserligen ett bottenlag så här långt, men offensiva kvaliteter finns det sannerligen. Trion Anton Spångberg, Kim Johansson och Martin Norling tillhör seriens bästa poänggörare och GGIK lyckades inte sätta stopp för dem.

Kim Johansson gjorde fyra mål, Norling hade fyra assists och trion var inblandade i sju av Odelbergs åtta mål. GGIK hade ledningen med både 5–2 och 7–5, tio minuter in på tredje perioden, men kunde inte stänga igen bakåt. Martin Norling satte 8–7 till Odelberg med två minuter kvar att spela.

Det blev alldeles för mycket svängigt hawaiispel för GGIK-tränarens smak.

– De är duktiga på det och vill ju spela så, det är det vi sliter med i 60 minuter om man ska sammanfatta matchen lite kort, säger Stefan Åsbergh, som välkomnar det landslagsuppehåll på två veckor som nu följer.

– Ja, vi har försökt analysera varför vi gör en så dålig match och en förklaring tror jag är att vi är lite mentalt trötta. Det har varit många matcher för det här unga laget, både i allsvenskan och i juniorlagen, och det har nog slitit mer än vi trott. Om det sen är hela förklaringen eller inte, det är svårt att säga.

Lite extra tungt för GGIK naturligtvis eftersom man levt mycket på sin täta defensiv så här långt. Vips blev 19 insläppta mål på fem matcher 27 mål i stället.

Nästa match blir nu Visby hemma 14 november.

Mer läsning

Annons