Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uddamålsförlust för Alba

Alba har fått en tung start i division 1. Efter storförlusten i premiäromgången så blev Mora för svåra på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till 6–5 och sandvikslaget står nu på noll poäng efter de två inledande matcherna.

Annons

– Vi visste om att det skulle kunna se ut så här. Vi har haft en tuff inledning och vi har inte det där rätta flytet, tycker Ronny Hjelm, tränare i Alba.
Alba visade i alla fall direkt att man hade skakat av sig kollapsen från förra matchen och tog ledningen genom backen Mattias Ljunggren. Men glädjen blev kortvarig och efter ett misstag i försvaret, så kunde Mora kvittera bara 28 sekunder senare.
– Vi bjuder på alldeles för mycket och är för snäll framför eget mål, säger Ronny som också fick se Mora göra 2–1 innan periodvilan.
I den andra perioden så utökade Mora till 3–1 och Alba blevtvunget till att göra något. Man ändrade om i kedjorna och det gav omedelbart resultat. Två snabba mål av Mattias Lindberg och Anders Nygren, tog Alba upp till likaläge.
– Men sen får dom göra ett skitmål igen och då går vi ner oss tycker jag. Känns som vi får jobba dubbelt så hårt för målchanserna än våra motståndare och det håller inte på den här nivån, Sen gör väl inte domarna någon speciellt bra insats heller i dag och det höll dom faktiskt med om efter matchen, säger Hjelm
Mora gjorde också 5—3 innan Alba genom Mattias Ljunggren såg till att hålla spänningen vid liv till tredje perioden. En period som började lika illa som den andra, Mora gjorde mål ganska direkt och Albas uppförsbacke bara fortsatte. Man lyckades reducera till 6—5 med mindre än sex minuter kvar av matchen och hade sedan ett bra läge att kvittera i slutet. Men det blev inga poäng i den här matchen heller. Och efter två tuffa matcher mot förmodade topplag, så är det dags för derby nästa söndag. Topplaget GGIK kommer på besök.
– Det är inget som skrämmer oss. Vi vet att om vi spelar på topp, kan vi slå även dom. Men det är helt klart att vi har lite att jobba med i veckan, avslutar Ronny.

Annons