Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppehållet gynnade inte GGIK-damerna

Gävle GIK:s damer fortsätter sin kräftgång i division 1 östra.
Förlusten med pingissiffrorna 11–2 mot Årsta betyder att GGIK ligger sist i tabellen.
– Nu har vi haft våra dåliga matcher, menade tränaren i GGIK Rickard Eriksson.

Annons

En del hade kanske förhoppningar om att det nästan tre veckor långa speluppehållet skulle få tillbaka GGIK på rätt spår.

Förlängningssegern i premiären mot Falun har varit Gävletjejernas enda poäng hittills under säsongen. Därefter har det blivit tre tunga förluster – där kanske gårdagens var den allra tyngsta.

– Nu måste vi börja om från början, jag är övertygad om att vi är ett starkt lag. Vi har inte grävt gropen så djupt ännu, resonerade Rickard Eriksson.

Godisdamerna fick inte den start man hade önskat sig. Redan efter 5.14 var ställningen 2–0 till gästerna från Stockholm.

Hemmadamerna jobbade dock in sig spelmässigt i matchen men någon reducering i den första perioden blev det aldrig. Målchanser fanns det däremot gott om.

– Ja, vi sätter ju helt enkelt inte våra målchanser, vi har ju bland annat fyra skott i målvaktens mask, suckade Rickard.

Pausvilan såg däremot ut att ha stärkt GGIK som i den andra perioden dominerade det mesta av spelet men man hade fortsatt svårt att producera framåt. Istället gjorde Årsta både 3–0 och 4–0 innan en Loretta Man ordnade en viktig reducering.

– Loretta var duktig idag, annars fungerade väl inte anfallsspelet för oss, sa Rickard.

Loretta spelade senare fram Moa Gustafsson till den värdefulla 2–4-reduceringen men mycket oturliga 5–2 till Årsta i mittenperioden kanske var det tyngsta målet för dagen. Loretta var inte alls nöjd med GGIK:s avslut för dagen.

– Vi måste vara mer skärpta i våra avslut, vi har alldeles för mycket bollar utanför målburen, tyckte hon.

Slutperioden blev den tyngsta tredjedelen för GGIK när man tappade det mesta. Perioden förlorades med 6–0 vilket betyder att man nu ligger sist i tabellen med sämre målskillnad och med en match mer spelad jämfört med Falun på samma poäng.

– Det spelar ingen roll om vi förlorar med 4–2 eller 11–2, det har ingen betydelse för mig, sa Rickard.

Mer läsning

Annons