Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: 15-timmarsbarnen får inte det de behöver på förskolan i Sandvikens kommun

Annons

I förskolans uppdrag beskrivs bland annat att förskolelärare ska planera verksamheten, undervisningen och det pedagogiska innehållet. Enligt skollagen 2010:800 paragraf 2 ska också förskolan stimulera barnets utveckling och skapa en helhet för barnets lärande.

Ingenting av ovanstående kan Sandvikens kommun uppfylla för de 15-timmarsbarn som måste gå tre timmar om dagen, varje dag istället för fem timmar under tre dagar. Barnen får inte delta i pedagogiska stunder som är förberedande inför förskoleklass och vidare till skolan. Barnen får inte äta frukost eller lunch. Barnen missar planerade utflykter som ska vara lärande och utvecklande.

Jag har en son som går sista året på förskolan och det är tragiskt att han ska uteslutas från den förberedelse som behövs inför kommande förskoleklass. Att han dagligen ska ryckas upp från sin lek, aldrig får äta med sina vänner, missa utflykter, och så vidare.

Pengarna handlar om mat, som kommunen skyller på. Den mat som de här barnen skulle ätit är den mängd mat som istället kastas varje dag.

Kan det inte åtminstone får vara upp till enskild förskolechef att fatta beslut om 15-timmarsbarnens skoltider?

Mamma till en son på Bullerbyns förskola i Storvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare