Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Affärer finns knappt, fina villor står tomma, allt verkar övergivet – tror du verkligen på det här Löfven?

Urbaniseringen fortsätter. Tror du verkligen på det här själv Stefan Löfven? Man kan inte bara slänga åt fattiga kommuner pengar så de klarar sig för stunden, man kan nästan kalla det mutor för att de skall hålla tyst. Du kanske räddar röster från det sjunkande skeppet som heter Socialdemokraterna i alla fall just nu men i långa loppet kommer verkligheten i kapp dig.

Jag syftar på de nya 1,8 miljarder som ska tas från de rika och ges till de fattiga kommunerna. Totalt blir det 11,5 miljarder om summan läggs till den gamla, en oerhörd massa pengar.

Du måste börja i andra änden, se till att jobb skapas på glesbygden. Det spelar ingen roll idag, alla ungdomar som har lite framåtanda och som skaffar sig någon form av utbildning kommer aldrig tillbaka till hembygden. Du kommer aldrig att få någon kvalificerad arbetskraft att bosätta sig där du mest önskar. Förutom ren luft och friskt vatten och oändliga områden att röra sig på saknas det basala, nämligen bensinstation, affär, läkare, tandläkare, skolor, fungerande bredband, polis, logistik, infrastruktur och mycket mycket mera. Uppfylls inte ens detta då är det svårt att över huvud taget kalla orten för samhälle.

Jag själv bor på en ort som har stora problem med att behålla innevånarantalet och servicen trots att jag inte tycker jag bor så ociviliserat, så jag känner för det här kan man säga.

Se till att tanka fullt om chansen dyker upp. Det kan vara en bra resa för dig så du får lite perspektiv på var du kan börja.

Ett förslag till dig Stefan Löfven, åk väg 45, vägen går mellan Göteborg och Karesuando 1 680 kilometer. Som du förstår tar det ett tag men börja mellan Grums och Karlstad och färdas norrut. När man kommer en bit upp i landet blir man nästan gråtfärdig, affärer finns knappt, andra serviceinrättningar likaså, fina villor står helt tomma, ödehus efter ödehus, verkar som att ägarna bara tagit det allra nödvändigaste och flytt fältet. Allt verkar övergivet, det är mörkt och tyst. Se till att tanka fullt om chansen dyker upp. Det kan vara en bra resa för dig så du får lite perspektiv på var du kan börja.

Löser du den knuten är du aktuell för Nobelpriset utan tvekan.

Det räcker inte med Alvedon om patienten är mycket sjuk.

Leve landsbygden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare