Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Agneta har rätt i att det är för mycket om corona

Svar till Agneta: Man blir trött på allt snack om corona

Du har så rätt i det du säger, men jag tror man är rädd för anstormningen till intensivvård. Om de äldre dör hemma eller på ett boende blir det betydligt enklare för myndigheter tack vare vår  lagstiftning som säger att alla ska få den vård de behöver.

Mina föräldrar närmar sig de 90 och min far säger ofta att lunginflammation var förr de äldres bästa vän. Då visste de att de skulle lämna detta livet och var beredda på det. Inte spelar det heller så stor roll om en anhörig dör i corona några veckor eller månader tidigare innan bakomliggande sjukdomar slutligen sätter stopp. Tråkigt javisst, men hur kul har våra föräldrar det egentligen? De anhöriga är upptagna med sitt och begränsad tid till besök.

Så detta är en ekonomisk fråga i det stora hela tror jag, om jag minns rätt så avlider 250 personer per dag under normala förhållanden och där är vi inte ännu. Jag älskar mina föräldrar, men på samma gång förstår jag dem när de säger "det räcker nu, vi är färdiga här". Vad svarar man på det som anhörig?

Begränsa mediaspridningen av olika råd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare