Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Älgstammen ska tydligen slaktas ut fullständigt bara för att de äter tall

Kommentar till "Färre älgar ska rädda småtallar – nu rasar Åmotsjägarna mot skogsbolagen"

Blir nedstämd när jag läser om hur Stora Enso behandlar sina trogna jägare i Åmotsskogarna. De har blivit livegna marionetter till bolagsdirektörerna i Falun. Många jägare är anställda på Stora Enso och de riskerar ju sitt jobb om de gnäller för mycket eller så mister de jakträtten.

När gamla Kopparfors existerade sköttes jakten av respektive skogsförvaltare och då var stämningen god och gott om djur fanns det. Eftersom det verkar vara Stora Ensos ekonomiavdelning som bestämmer avskjutningen numera kanske de som arbetar åt Stora Enso ute i verkligheten ska påpeka för dessa att det finns två djurarter som heter björn och varg som har etablerat sig på markerna, för det har tydligen inte ekonomiadministratörerna en aning om.

De tror man kan hålla på som på åttiotalet. Älgarna räcker inte åt alla när vi ska dela på tre: björn, varg och jägare. Fortsätter det på det här viset måste man åka till Älgparken eller Skansen för att se en älg.

Stora Enso ägs framför allt av två stora aktieägare, Solidium Oy och FAM AB (Wallenbergstiftelserna), men trots ett rörelseresultat på 1305 miljoner euro och en vinst efter skatt på 856 miljoner euro (en euro är cirka 10.50 kr.) räcker inte det, utan älgstammen ska tydligen slaktas ut fullständigt bara för att älgarna äter tall. Björksly och all annan sly som älgarna gillar röjs effektivt bort på order av Stora Enso. Förklara det fenomenet den som kan?

Trots allt har det funnits Älg i Sverige sedan landet bildades efter inlandisens försvinnande.

Wilhelm Tell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare