Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: All omvårdnadspersonal har utbildning i basal hygien

Svar till signaturen 1941: Viktigt att den grundläggande hygienen utförs i anpassade lokaler

Hej

De nya byggnaderna på vård- och omsorgsboendet Tallmon är byggt enligt Boverkets regler och uppfyller alla krav som ställs på ett vårdboende. Vårdhygien i Region Uppsala har varit delaktiga i byggprocessen, där de har fått tagit del av och tycka till om såväl ritningar som materialval. Byggnaderna är utrustade med det som behövs för att utföra hygieniskt omvårdnadsarbete, bland annat genom särskilda hjälpmedel och medicintekniska produkter.

All omvårdnadspersonal har utbildning i basal hygien, och följsamheten av de basala hygienrutinerna kontrolleras löpande av utsedda hygienombud på varje enhet. För att bygga på kompetensen har personalen också genomgått vidareutbildning om Covid-19 under våren.

Vi har sedan tidigare utarbetat väl förankrade rutiner för hur vi ska agera vid smittsam magsjuka och säsongsinfluensa. Med anledning av Covid-19 arbetar vi just ni även med en pandemiplan som ska rusta oss för eventuella utbrott i framtiden.

Vänliga hälsningar

Cecilia Wadestig, vård- och omsorgschef, Älvkarleby kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare