Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ännu en kortsiktig lösning för Sandvikens skolor

Någonting som är en årligen återkommande tradition i Sandviken är avsaknaden av en långsiktig planering av kommunens skolor och organisation.

LÄS MER: Här är eleverna som kan flyttas när Sandvikens kommun ska lösa platsbristen på skolorna

Nu är det Jernvallsskolan som är i fokus. Snart är det inte en enda skola inom kommunen som sluppit undan den oro som uppstår på grund av avsaknaden av en långsiktig planering. För att elever och lärare skall kunna prestera måste det skapas lugn inom skolorganisationen, nu är det den ena kortsiktiga lösningen efter den andra som kommer upp på bordet.

Kan tycka att fanns det pengar för att uppföra baracker för några år sedan till SFI-elever som verkar fungera, så varför inte fortsätta på den linjen?

Gemensamt för detta kaos är att den ansvarige skolchefen under dessa år ej lyckats med planering av lokaler samt att skapa trygghet för lärare och elever. Hoppet står nu till kommunens nye kommundirektör som har erfarenhet av skolverksamhet, att bringa ordning och reda inom skolorganiseringen i Sandvikens kommun.

Ta lärdom av ett världsföretag som Sandvik hur de hanterar chefer som ej presterar i nivå med de förväntningar man ställt upp.

Besviken Sandvikenbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare