Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ännu ett flummigt förslag från MP

Annons

Nu har Miljöpartiet fått igenom en variant av friår igen som kallas utvecklingstid. Helt otroligt. Det sägs av språkrören att det finns många bristyrken. Det är sanning. Men en fråga är utbildningstiden på dessa bristyrken som sjuksköterskor, ingenjörer, lärare och poliser – cirka ett år. Det sägs också att det skall vara till sådana som är stressade skall få prova på något annat. Ett stressigt jobb är just lärare och sjuksköterskor. Om de tar ledigt för att prova något annat yrke blir ju bristen ännu större.

Hörde häromkvällen på Aktuellt en gammal intervju med tidigare språkröret Birger Schlaug att man skulle arbeta mindre. Och det är väl detta som denna reform leder till.

Förstår inte hur två borgerliga partier gått med på detta. Att Stefan Löfven gått med på detta är ju att han till varje pris vill sitta som statsminister, kosta vad det kosta vill.

stiganders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare