Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Äntligen någon som förstått vilken pärla Rönnåsen är

Annons

Vill ge en eloge till att någon på Ockelbo kommun äntligen har insett vilken ”skatt” kommunen sitter på, här finns det otroliga möjligheter för allehanda uppslag till rekreation.

LÄS MER: Ny hinderbana, mullestig och oslagbara vyer – nu ska de unga upp på Rönnåsen

Det behövs tydligen någon eldsjäl som Håkan Alkberg för att få saker och ting att ske.

Många har genom åren sagt, varför tar inte kommunen hand om denna klenod? Nu får man hoppas att det har hänt och att kommunen har ”fått ändan ur vagnen”.

På toppen av den 270 meter höga Rönnåsen ligger Rönnåsstugan, därifrån är det en bedårande utsikt österut mot Bottenhavet med Ockelbobygden direkt nedanför stupet, och längre bort i fjärran Hamrångebygden och lite söderut om man följer kusten ser man Gävle. Tittar man mot nordost ser man södra hälsingekusten. Vid fint väder kan man sitta länge och bara begrunda vyerna och koppla av med en kopp kaffe.

Jag tycker hela Rönnåsenområdet har blivit styvmoderligt behandlat under väldigt många år, det är precis som om Ockelbo kommun har gett sig den på att sopa hela området under mattan. Det är först på senare år, med privata initiativ, som något har hänt. Men som sagt, enormt mycket mer kan göras och det är hög tid att kommunen visar mer ansvar.

Rönnåsen lämpar sig utmärkt för rekreation både sommar som vinter. Två familjevänliga slalombackar finns och utmärkta skid- och vandringsleder med vindskydd och grillplatser.

Till sist, Ockelbo kommun, ge eldsjälarna allt stöd de kan få och dra inte ner på tempot ännu en gång. Många kommuner skulle vara överlyckliga om de hade något som detta att visa upp.

Sök ännu mer EU-medel, EU:s kassa är enorm.

Filosofen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare