Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Användningen av skattepengar gör mig förbannad!

Nu är jag förbannad efter att ha hört reprisen på Uppdrag gransknings undersökning av kommuner och regioners användning av skattepengarna! Det verkar vara allmänt förekommande att kommuner och landsting gör upphandlingar till sagolika priser och i mängder som de inte har behov av dessutom förekom det mutor i samband med dessa undersökningar.

Själv har jag varit sysselsatt inom en verksamhet där det var hårda regler när det gällde eventuella jäv. SJ var en stor beställare och därmed var deras personal sakägare vid förrättningarna. Det hände att de ville samåka med mig från Gnarp till Gävle men mitt svar blev nej. Det kunde uppfattas av SJ:s motpart som att vi samarbetade på ett otillbörligt sätt. Det hände också vid en domstolsförhandlings paus för måltid på en restaurang att det var fullsatt men vid bordet där domstolens måltid intogs fans det ledig plats. Där kunde varken jag eller SJ:s representant få sitta.

Det är väldigt viktigt att offentliga tjänstemän håller principen om vad som kan bedömas som mutor. Jag har haft insändare om detta när det gäller middagar, gåvor och andra fördelar. Det gäller naturligtvis alla politiker också.

När sådant här kommer fram är det dags för politikerna att kalla samman sina organisationer och göra en grundlig genomgång av vilka regler som skall gälla vid kontakt mellan allmänheten tjänstemän och politiker. Politiker är också ansvariga för tjänstemän i alla offentliga funktioner.

Region Gävleborg var inblandade. Vilka politiker har vi valt.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare