Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Äppelbacken i Ockelbo är ett föredöme

Småhus och beredning av mark till byggandet av detta är något Ockelbo kommun gör mycket bra. Närmare 70 procent av svenskarna vill bo i småhus och det skapar lokala jobb åt småföretag. Oftast är det trä som används och därmed ger ett vackert utseende med hänsyn till naturen.

Småhus har därmed mycket mindre klimatavtryck än stora hus som dessutom ofta byggs av stora monopolistiska företag utan lokal anknytning.

Konceptet ”trädgårdsstad” med fina småhus, familjehus och radhus med nyttoträdgårdar är något som blir allt vanligare. Mjuka vackert anpassade byggnader, små trivsamma torg och butiker. Ockelbo är ett föredöme vad gäller detta.

Vackra Äppelbacken är en fantastisk början där man som kommun ser vikten i att bereda mark, skapa förutsättningar för småföretag och barnfamiljer att ordna jobb och bosätta sig. Detta ger ett mervärde åt hela kommunen och befolkningen. Tänk att i framtiden få se till exempel Wij trädgårdar designa ett nytt bostadsområde med allt vad grönska, välskötta parker, vackra trähus och småföretagande kan ge.

Poundbury i England och även Täljöhalvön i Stockholm får väl ses som förebilder i detta avseende, Ockelbo är på mycket god väg.

Poundbury

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare