Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är alla som jobbar inom vård och omsorg inte lika mycket värda och betydelsefulla?

När sammanfattningen av corona-krisen kommer så hoppas jag att vi alla har fått lärdom av hur en pandemi ska skötas.

Vi har en nära anhörig med lungcancer som kom in till Gävle sjukhus på grund av lunginflammation. Där blir hon smittad av covid-19 av en personal erkändes det. Vi har nu ingen möjlighet att kunna finnas nära och vid bortgång får vi inte heller ta farväl.

En annan del av smittspridningen  har äntligen uppmärksammats i tv. Hemtjänsten som går mellan brukarna och hjälper till med personlig hygien, och så vidare, jobbar nära personen som kan vara smittad. De saknar i stort sett skyddsmaterial. Har de nåt så är det så bristfälligt så ord finns inte.

Är alla som jobbar inom vård och omsorg inte lika värda och betydelsefulla? Är cheferna medvetna om att de har yttersta ansvaret för personalen. Material finns att tillgå om man försöker. Man kan till och med beställa skyddsmasker på fyndiq.se.

I vissa kommuner påpekar man vikten av tystnadsplikten, så du ska inte heller få veta om någon är smittad där du jobbar. Man kan ha anhöriga hemma som är i riskgrupp och man bör få avgöra själv om man anser det riskfritt att gå till jobbet. Man hoppas att den svenska byråkratin kan ligga på hyllan ett tag tills detta är över.

Frustrerad medmänniska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare