Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är deras säkerhet viktigare än mitt hemlands säkerhet?

Gävleimamen Abu Raad kan inte utvisas på grund av våra lagar. Då är hans säkerhet och välbefinnande viktigare än rikets säkerhet. Förstår inte våra folkvalda hur fel detta är bör de bytas fortast möjligt. Vilket inte är så enkelt kanske, före 2022, eller förvara dem i väntan på nästa val om vi nu inte kan skicka dem hem, men släpp dem inte lös!

LÄS MER: Regeringens beslut: imamerna ska utvisas – släpps på fri fot tills vidare

LÄS MER: Gävleimamen Abo Raad tillbaka i moskén

Gör något för oss som röstat på er, nöj er inte med svaret att det går inte! Ändra, gör om och gör rätt för det kan ni, eller har ni satt er i den situationen att det inte heller är möjligt, kanske inte enkelt det heller med tanke på grundlag och så vidare.

Om dessa personer är viktigare än mitt hemlands säkerhet vet jag snart inte vad jag ska tycka om denna så kallade demokrati som på sistone börjat spåra ur rejält. Jag vill inget illa, men är det så att utredningar bevisat att de är en fara för rikets säkerhet så ska de förpassas härifrån, oavsett vad som sker med dem i hemlandet. Att de inte fått försvara sig är i detta ärende helt egalt.

Under alla mina verksamma år i Mellanöstern har jag aldrig sett denna gästfrihet ges till oss västerlänningar som berikade kunskapen bland länders innevånare och även bistod med mycket utbildning. Hade vi blivit misstänkta för något så var det exit inom 24 timmar, utan möjlighet till överklaganden eller förklaringar.

gubben i lådan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare